Evenimentul Zilei > Politica > Ponta, mesaj DUR la adresa președintelui CJ Iași Cristian Adomniței
Ponta, mesaj DUR la adresa președintelui CJ Iași Cristian Adomniței

Ponta, mesaj DUR la adresa președintelui CJ Iași Cristian Adomniței

Premierul a catalogat, într-o postare pe contul său de Facebook, drept halucinant apelul lansat de liberalul Cristian Adomniței, prin care le cere parlamentarilor să nu aprobe Master Planul de Transport decât după închiderea Autostrăzii Moldova-Transilvania.

Șeful Executivului susține că Autostrada Iași — Târgu Mureș este inclusă în Masterul Planul de transport adoptat de Guvern și transmis ''de peste o lună'' la Comisia Europeană prin urmare nu se poate introduce "ceva ce există deja".

"Documentul nu este întocmit de parlamentari ci de AECOM (cea mai mare firmă de consultanță din lume) în conformitate cu prioritățile și standardele UE — a fost în dezbatere publică și susținut de toți membrii Comisiilor de Transporturi din Senat și Cameră. (…) Master Planul se aprobă de către Comisia Europeană, nu de Parlamentul României (ca să beneficieze de finanțare europeană). Deoarece l-am susținut direct și cu toată puterea pe dl Adomniței (ca fiind candidatul USL în 2012), refuz să cred că este pur și simplu mitoman — prefer să cred că din când în când, atunci când îl caută DNA, pur și simplu devine extrem de confuz!", scrie Ponta pe Facebook.