Evenimentul Zilei > Politica > Ponta, luat la întrebări de Antena 3: „Încercați să ne prostiți așa cum o face Traian Băsescu”. Ministrul Justiției, acuzat că se comportă ca o „moluscă”.
Ponta, luat la întrebări de Antena 3: „Încercați să ne prostiți așa cum o face Traian Băsescu”. Ministrul Justiției, acuzat că se comportă ca o „moluscă”.

Ponta, luat la întrebări de Antena 3: „Încercați să ne prostiți așa cum o face Traian Băsescu”. Ministrul Justiției, acuzat că se comportă ca o „moluscă”.

Premierul Victor Ponta a fost acuzat de jurnalista Oana Stancu, în timpul emisiunii Sinteza Zilei de la Antena 3, că nu îi controlează pe procurorii DNA care, potrivit jurnalistei, ar fi „funcționari” aflați în subordinea ministrului Justiției, Robert Cazanciuc.

Controversa a pornit de la faptul că Mircea Băsescu ar fi fost trimis în judecată foarte rapid, fără percheziții și cercetări serioase. Lui Ponta i s-a reproșat că încearcă "să prostească" în aceeași măsură în care o face președintele Traian Băsescu, ceea ce este rușinos pentru el, deoarece nu vrea să înțeleagă că procurorii nu sunt judecători, ci își desfășoară activitatea ca funcționari "sub controlul și subordonați ierarhic ministrului Justiției". Lui Ponta i s-a mai transmis că, dacă ministrul Justiţiei este "moluscă", atunci să îl înlocuiască cu cineva mai curajos, premierul explicând din nou că, în afară de curaj, el, ca premier, trebuie să aibă şi responsabilitate, astfel încât fiecare instituţie să îşi facă treaba fără un "tătuc" care să o controleze, scrie mediafax.ro.

Redăm o parte a dialogului dintre Oana Stancu și premierul Victor Ponta:

Oana Stancu: Sunteți serios când spuneți că instituțiile și-au făcut treaba, după patru ani?

Victor Ponta: Sunt foarte serios. Atât timp cât sunt prim-ministru nu pot eu să spun ce-mi place la un dosar penal, că poate, la un moment dat, să nu-mi placă unul, cum nu i-a plăcut lui Traian Băsescu.

Oana Stancu: Mai am o singură întrebare domnule prim-ministru: regretați, după ce vedeți cum se comportă Parchetul DNA, sub conducerea doamnei Kovesi, că ați propus-o pentru funcție?

Victor Ponta: Nu știu la ce vă referiți sau cum se comportă, eu n-am voie să opinez, nu mă implic în justiție.

Oana Stancu: Este insultător, încercați să ne prostiți așa cum o face Traian Băsescu. Procurorii nu sunt judecători, ei au activitate de funcționari, care-și desfășoară activitatea sub Cazanciuc, Cazanciuc, sub dumneavoastă. L-ați întrebat despre acest dosar?

Victor Ponta: Îmi pare rău, procurorii sunt magistrați, nu sunt în subordinea Guvernului.

Oana Stancu: Domnule prim-ministru, articolul din Constituție.

Victor Ponta: Am fost procuror, dar nu am fost în subordinea Guvernului, nu se află în subordinea Guvernului.

Oana Stancu: Mă opresc pentru că este rușinos ce faceți, mi-e rușine mie de rușinea dumneavoastră.

Victor Ponta: Îmi pare rău că nu am răspuns ce vreți dumneavoastră.

Mugur Ciuvică: Ministrul Justiției are autoritate, procurorii au control ierarhic între ei.

Oana Stancu: Este interpretarea pe care o faceți dumneavoastră.

Victor Ponta: Controlul ierarhic îl face procurorul șef, nu are voie să facă un membru politic control ierarhic”.

 

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: