Premierul Victor Ponta le-a promis baronilor PSD că le va face dreptate după plecarea lui Traian Băsescu de la Cotroceni și le-a transmis, voalat, că numai de ei depinde să-l trimită pe el acolo.

Mesajul a fost transmis ieri, la lansarea candidatului PSD la şefia Consiliului Judeţean Argeş, unde Ponta a afirmat că „dreptate se va face până la capăt numai în ziua în care pe poarta de la Cotroceni va ieși Traian Băsescu”. „Eu cred că atunci îi facem dreptate şi lui Costică Nicolescu şi celorlalţi, mulţi, care nu au putut niciodată să fie învinşi la vot şi s-a încercat, ca în cazul multora, să fie învinşi pe alte căi”, a spus Ponta. „Transmiteți tuturor, și la Olt, și la Prahova, și la Gorj, și-n Ardeal, și-n Moldova, și peste tot, că n-am fost niciodată mai hotărâți decât acum să câștigăm”, a transmis el.

„Costică Nicolescu” este fostul președinte al CJ Argeș, Constantin Nicolescu, care și-a pierdut funcția după ce a fost declarat incompatibil, acesta fiind motivul pentru care la Argeș se organizează alegeri pentru șefia CJ.

Un candidat „care să stea acasă”

Totodată, Ponta le-a transmis baronilor locali că, dacă vor dreptate, au de lucru: „Eu voi fi aici și în decembrie. Nu știu în ce poziție, în ce poziție doriți dumneavoastră”. Nici de această dată premierul nu și-a afirmat direct intenția de a candida, dar a dat târcoale ideii.

La evenimentul de la Argeș Ponta a fost salutat de primarul Piteștiului, Tudor Pendiuc, cu formula „viitorul președinte al României”. „Nu știu ce să zic, dl primar Pendiuc m-a sunat la începutul anului 2010 și mi-a zis că trebuie să fiu președintele PSD. Cine știe, poate c-aveți gura aurită”, a comentat premierul, care a ajuns, într-adevăr, în 2010, președintele PSD.

Răspunzând afirmației lui Pendiuc, „că e nevoie de un om nou, pentru o țară nouă”, el a promis că în ultima săptămână din campania prezidențială va sta acasă „liniștit”, aluzie la vizita lui Mircea Geoană la Sorin Ovidiu Vântu, în campania prezidențială din 2009, care i-a costat pe pesediști. „Ca să-l liniştesc pe domnul Pendiuc, eu în săptămâna dinainte de alegeri stau acasă, nu mă duc nicăieri, că ştiu că aveaţi această grijă, să alegeţi un preşedinte care să nu mai facă greşeli în ultima săptămână”, a promis el.

Crin vrea comisie de anchetă

Președintele PNL, Crin Antonescu, nu exclude posibilitatea constituirii unei comisii parlamentare de anchetă în cazul acuzațiilor de trafic de influență făcut de șeful CJ Mehedinți, Adrian Duicu, chiar din biroul premierului. „Trebuie să strângem date, pentru că avem aceste afirmații ale lui Duicu surprinse în înregistrări, avem poziția premierului, care neagă, poziția ministrului de Interne, care nu-și amintește. E deja o problemă inclusiv la nivel parlamentar să lămurim aceste lucruri, pentru că țin de funcționarea Guvernului. Aici cred că se poate discuta chiar la nivelul unei comisii parlamentare”, a comentat Antonescu pentru HotNews.