Evenimentul Zilei > Politica > Ponta îi pune la zid pe Vâlvcov, Kovesi și Băsescu
Ponta îi pune la zid pe Vâlvcov, Kovesi și Băsescu

Ponta îi pune la zid pe Vâlvcov, Kovesi și Băsescu

O serie de acuze grave au fost lansate de liderul Pro România, în timpul unei conferințe de presă susținută la sediul partidului din Ploiești.

Victor Ponta susţine că Darius Vâlcov, consilier personal al prim-ministrului, „este deja privit ca cel care împarte contractele în România”, și că deja ar fi promis unei firme din China contractul pentru autostrada Comarnic-Braşov. În plus, fostul şef al DNA Laura Codruţa Kovesi e „vinovată personal” pentru eşecul construirii aceleiași autostrază, iar fostul preşedinte Traian Băsescu a folosit DNA pentru a bloca acest proiect, scrie News.ro, citându-l pe fostul premier.

Fostul prim-ministru a precizat că şi-ar putea „da doctoratul” pe subiectul acestui proiect de autostradă. ”Pentru Comarnic-Braşov doamna Kovesi personal este vinovată. Domnul Băsescu când a fost învestit domnul Rus ca ministru, i-a spus public: "Vedeţi că aveţi probleme". Nu era nicio problemă. El nu voia să facem noi Comarnic – Braşov. După care a făcut o sesizare la DNA, la doamna Kovesi, doamna Kovesi nu ştiu ce a făcut cu dosarul că uite, suntem în 2019 şi nu a mai apărut, dar s-a apucat să investigheze şi vă poate spune actualul şef al CNAIR care atunci era tot şef şi care, dacă aţi văzut, vreo trei ani a dispărut ca să… Da, a fost o decizie politică prin care domnul Băsescu a folosit DNA-ul ca să ne blocheze acel proiect. Altfel, proiectul de azi e identic cu cel din 2015, am pierdut patru ani, dar va fi mai scump acum decât în 2015 pentru că România se împrumută mai scump. (…) Dacă Vâlcov vrea să mulgă ceva din acest contract, o să eşueze, ca alte lucruri pe care a vrut să le mulgă el. Idee a e: chiar se poate face dacă înveţi din ce a eşuat în trecut” a mai spus fostul premier, adăugând că aceia care vin, „după Dăncilă- Dragnea, trei-patru ani nu or să inaugureze nimic, pentru că nu se lucrează”, a mai punctat liderul Pro România.