PSD a amânat cu trei luni o decizie privind stabilirea unui candidat la prezidențiale, după rezultatele sub așteptări de la alegerile pentru Parlamentul European. În campania pentru Parlamentul European, Victor Ponta a spus că un candidat va fi stabilit după 25 mai.

Sârbu nu e preocupat de prezidențiale

„O să decid dacă candidez (n.r. – la alegerile prezidențiale) după alegerile europarlamentare, în funcție de refacerea USL-ului”, spunea președintele PSD în aprilie. Ieri, în ședința Comitetului Executiv al PSD, s-a stabilit ca organizarea unui congres al partidului și lansarea viitorului prezidențiabil să aibă loc în septembrie. „Cred că ar fi o greșeală să ne grăbim. Nu cred că acum ar trebui să ne preocupe lucrul ăsta (…) E timp, va fi un Congres care va face o nominalizare, în funcție de cercetări, deci nu cred că ar trebui să se grăbească, e punctul meu de vedere”, a explicat liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, la RFI. Ulterior, Victor Ponta a confirmat declarațiile lui Sârbu. „Trebuie să ne stabilim candidatul cu calm. Nu ne grăbește nimeni în niciun fel. Evident că va trebui să avem și un congres, și foarte posibil să fie la începutul lui septembrie (…) Dacă eu trebuie să candidez, candidez cu mare plăcere și cu mare încredere”, a declarat președintele PSD, care, ieri, a decretat că USL a murit.

Negoiță spune că nu este fricos

În ședința conducerii PSD s-a discutat și despre conflictul dintre Sebastian Ghiță și Liviu Negoiță. Ponta a susținut că a fost stins, dar Negoiță a declarat că nu și-a retras plângerea penală. „Mi-au spus că au vrut să dea o știre la B1 Tv și au reușit, iar la B1 s-a discutat o săptămână despre ceva ce nu a existat”, a spus Ponta, ironic. Robert Negoiță a anunțat că nu și-a retras plângerea împotriva lui Ghiță și a negat informația că în ședința CEx a PSD Ponta a spus despre el că „e mai fricos și depune plângeri penale”. „A fost așa o glumă. Eu sunt fricos? Eu m-am bătut cu reprezentantul sectorului 3 și l-am și bătut”, a spus primarul sectorului 3.