Șeful PSD l-a acuzat pe Pahonţu că încearcă să facă racolări din cadrul PSD.

"Dragnea bătea câmpii cu Pahonţu. Voia să spună de cineva mai important, dar i-a fost frică, şi a dat-o pe Pahonţu care e necunoscut pentru oameni. Şi-a făcut curaj să spună despre cineva important, dar, de frică, a spus Pahonţu. Dragnea vrea să se împrietenească cu Iohannis, dar el nu îl bagă în seamă. În 2015, Dragnea îi spunea lui Iohannis să mă dea jos şi să-l pună pe Dâncu. Mi-am dat demisia şi a fost pus Cioloş", a spus Ponta .

Ponta a mai declarat că declarația sa de la DNA, unde a fost citat ca martor nu îl incriminează pe Liviu Dragnea.

"Am fost citat ca martor la DNA. Declaraţia mea nu îl incriminează pe Dragnea. Am fost în diferite rânduri la Belina. M-a invitat Dragnea. Era adjunctul meu, apoi preşedintele PSD. M-a întrebat procurorul dacă am fost la Belina şi am spus că da. Eu spun mereu adevărul şi nu apăr pe nimeni. Am zis că nu ştiu dacă Tel Drum e al lui Dragnea.

Nu mă întrebaţi ce a spus Şova că nu am fost lângă el. Eu  nu sunt hoţ ca Dragnea şi ca ceilalţi. Mă acuză că m-am dus ca martor. Cum să nu mă duc? Am fost citat legal, m-am dus legal. Ce era să fac? Să mă ia cu poliţia? Ce să fac? Să fug în pădurile Teleormanului”, a tunat Ponta.

Totodată, fostul premier a mai subliniat și faptul că legile justiției nu vor trece, atât timp cât Dragnea este președintele Camerei Deputaților.

„Dragnea a fost în relaţii mai bune cu doamna Kovesi. Se simpatizau, vorbeau mai mult. Îi spunea 'Codruţa'. Nu am fost la tăierea porcului. A tăiat Dragnea porcul cu Kovesi, eu nu. M-a deranjat că a minţit Dragnea, de aia am spus asta. Nu am filme cu Dragnea, cu tăierea porcului şi nici nu aş folosi aşa ceva. Nu am arătat nimănui aşa ceva. Am fost invitat la tăierea porcului, dar aveam alt program. Eu nu mă ocup cu asemenea lucruri. Eu m-am văzut la toate sărbătorile. E naşul copilului meu. Dragnea voia să vină şi el la astfel de întâlniri. Dragnea făcea invitaţiile. Dragnea nu e luptător antisistem. Cu Dragnea preşedintele Camerei nu vor trece niciodată legile justiţiei”, a spus Ponta.