”Întâi am cerut o informare ministrului Agriculturii, care a verificat acolo și mi-a trimis o informare. Când am analizat ideea de a trimite Corpul de control al meu, s-a depus o plângere penală la Parchet și din acel moment toate inițiativele aparțin Parchetului. Plângerea a fost făcută de PMP. Cu siguranță voi cere o verificare din partea Corpului de Control al primului-ministru pentru tot ce se întâmplă la ADS”, a pus prim-ministrul.

”Se plătesc redevențe în mod diferențiat. Am aflat că lângă terenul dlui Voiculescu este terenul dlui Marin Anton de la PMP, care plătește jumătate din redevența dlui Voiculescu. Nu e mare, a dlui Voiculescu, dar vă dați seama cât de mică e a dlui Anton, în condițiile în care partidul a depus plângere penală. Probabil PMP trebuie să facă plângere împotriva propriului membru. Tot ce vorbim sunt CONCESIUNI încheiate înainte de guvernul meu. Acum au fost date doar în arendă, dar se pot întrerupe oricând. Concesiunile sunt date pe 25 de ani sau 49 de ani. În cazul Insulei Mari a Brăilei, Ministerul Agriculturii a vrut să revoce concesiunea și firma a câștigat în instanță. Trebuie respectată hotărârea. La fel se întâmplă cu terenurile. Oricum o să fac această analiză pentru că, potrivit noii legi, ADS trece de la Ministerul Agriculturii la primul ministru și am bunul obicei de a verifica când preiau ceva. Strict la terenurile concesionate de dl Voiculescu, prin depunerea plângerii penale, orice se va cere le vom pune la dispoziție”, a mai spus șeful Executivului.

Despre relațiile pe care le are cu fondatorul PC, Dan Voiculescu, premierul a spus că nu există tensiuni între ei și că în ultima vreme nu s-au întâlnit prea des.

În ceea ce privește o posibilă grațiere a lui Dan Voiculescu, Victor Ponta a spus că nu va grația pe nimeni condamnat pentru infracțiuni de violență sau de corupție.

”Nu fac o listă pe cine grațiez și pe cine nu. Pot doar să spun că, de când sunt premier, orice cerere de grațiere trebuie certificată printr-un decret contrasemnat de premier. O singură discuție am avut cu președintele Băsescu legată de Gică Popescu. Mi-a spus clar nu. Cred că dacă o persoană greșește, trebuie să plătească, dar o persoană care a făcut mult bine României, care a restituit prejudiciul, se încadrează în acele condiții pentru aplicarea unei prevederi constituționale. Președintele are acest drept: de a grația. Eu, dacă ajung președinte, nu voi grația pe nimeni condamnat pentru infracțiuni de violență sau de corupție”, a mai declarat Victor Ponta.