Evenimentul Zilei > Politica > Ponta, delegaţiei SUA: Palatul Victoria nu e cel mai frumos, Palatul Parlamentului – greu de întreţinut
Ponta, delegaţiei SUA: Palatul Victoria nu e cel mai frumos, Palatul Parlamentului – greu de întreţinut

Ponta, delegaţiei SUA: Palatul Victoria nu e cel mai frumos, Palatul Parlamentului – greu de întreţinut

Premierul Victor Ponta i-a spus şefului delegaţiei Congresului SUA, aflată la Bucureşti, că Palatul Victoria, unde s-a întâlnit cu acesta, nu este cel mai frumos loc din Bucureşti, spre deosebire de Palatul Parlamentului, imobil plăcut de vizitat, dar greu de întreţinut în special pe timpul iernii, scrie mediafax.ro.

Ponta a făcut aceste consideraţii, vineri, când a primit delegaţiea Congresului SUA în Salonul Alb de la Palatul Victoria.

"E o încăpere relativ mică, dar sper să încăpem cu toţii! De fapt, clădirea Guvernului nu este în mod necesar cel mai frumos loc din Bucureşti. Fascinantă pentru toţi cei care vin la Bucureşti este Casa Parlamentului, acea clădire uriaşă, care este un loc plăcut de vizitat, dar nu este neapărat cel mai plăcut loc de care trebuie să ai grijă, pentru că, în fiecare iarnă, există un anumit cost al încălzirii pe care Guvernul îl plăteşte, desigur. Deci, este impresionant pentru toţi cei care vizitează", a spus Ponta, la începutul întâlnirii.

În timpul discuţiilor, premierul a reluat ideea că este "foarte fericit" în privinţa cooperării politice şi militare dintre România şi Statele Unite ale Americii, dar nu este încă fericit în privinţa colaborării economice dintre cele două părţi.

El a asigurat că întreaga clasă politică din România sprijină parteneriatul strategic cu SUA.

Preşedintele Comitetului pentru Servicii Armate din cadrul Camerei Reprezentanţilor, Mac Thornberry, care a condus Delegaţia Congresului Statelor Unite ale Americii, a subliniat, la rândul său, că ambele partide politice din SUA sprijină puternic Parteneriatul special cu România şi sunt hotărâte să dezvolte această colaborare şi mai mult în viitor.

El a admis că relaţiile economice trebuie să fie complementare legăturilor excelente de colaborare în domeniul securităţii.