"Mâine, o să avem şedinţă şi o să explicăm foarte clar că acolo unde apăreau reduceri sunt reducerile la cheltuieli de personal, care apar implicit prin reducerea CAS-ului. Să ştiţi că şi statul economiseşte bani prin reducerea CAS-ului în sensul în care pentru toţi angajaţii bugetari plătim cu 5% mai puţin. În rest, sunt bani la dispoziţie ca să finalizăm tot ceea ce este început ca proiect şi pe Educaţie, şi pe Sănătate şi pe Infrastructură", a declarat prim-ministrul.

Premierul a adăugat că, în ceea ce priveşte domeniul Serviciilor Secrete, sumele puse la dispoziţia acestora sunt mai mici decât în perioada 2010-2011.

"Nu sunt mai mari sumele pentru Servicii Secrete. M-am uitat şi eu. Sunt mai mici decât erau în 2010-2011. Este vorba, în primul rând, de cheltuielile de personal pentru noile situaţii de securitate şi, de asemenea, sprijinirea pe zona de cybercrime , acolo unde România şi-a asumat obligaţii importante la nivel internaţional", a mai spus Victor Ponta. potrivit Agerpres.

Guvernul discută în şedinţa de marţi proiectul de ordonanţă de urgenţă cu privire la rectificarea bugetului de stat pe 2014.