Lista șefilor de la ministere care au ajuns să dețină portofolii în guvern după ce au fost propuși în executiv de Victor Ponta cuprinde 13 nume, aproape jumătăte de cabinet. Nu au scăpat de procurori nici măcar premierul Victor Ponta, pus sub acuzare astăzi, și nici fostul vicepremier, Liviu Dragnea, deja condamnat în Dosarul "Referendumului".
   

 1. Corneliu Dobriţoiu, fost ministrul al Apărării, trimis în judecată în dosarul atribuirii ilegale de locuinţe de la MApN.
 2. Ioan Mang, fost ministrul Educaţiei, acuzat de opt acte de plagiat, toate confirmate.
 3. Ecaterina Andronescu, fost ministrul Educaţiei, Senatul a votat în favoarea începerii urmăririi penale în dosarul „Microsoft“.
 4. Ovidiu Silaghi, fost ministrul Transportului şi Infrastructurii în primul Cabinet Ponta, în cazul său DNA a cerut urmărirea penală pentru trafic de influenţă în favoarea omului de afaceri Nelu Iordache.
 5. Victor Paul Dobre, fost ministru delegat pentru Administraţie, deputaţi au votat împotriva cererii de începere a urmăririi penale pentru săvărşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată în legătură cu Referendumul 2012.
 6. Dan Nica, fost ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, în cazul săi Parlamentul European este în curs de pronunţare asupra solicitării DNA de începere a urmăririi penale în dosarul „Microsoft“.
 7. Daniel Chiţoiu, fost ministrul Finanţelor: Camera Deputaţilor a respins solicitarea DNA de începerea urmăririi penale pentru abuz în serviciu şi constituirea unui grup infracţional organizat în dosarul „ASF“.
 8. Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei; a fost salvat de două ori de urmărirea penală cu ajutorul colegilor senatori, fiind acuzat de către procurorii DIICOT de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi complicitate la delapidare, în dosarul Romgaz.
 9. Relu Fenechiu, fost ministru al Transporturilor, a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul „Transformatorul“.
 10. Cristian David, ministru delegat pentru românii de pretutindeni, urmărit penal după ce fostul preşedinte Traian Băsescu a avizat cererea procurorilor DNA, care îl acuză că ar fi primit mită jumătate de milion de euro.
 11.  Dan Şova, fost ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, ministru delegat pentru proiecte de infrastructură, ministrul Transporturilor; procurorii îl urmăresc penal în dosarul privind contractele încheiate de firma sa de avocatură cu complexurile Turceni şi Rovinari, în care este deja urmărit penal.
 12. Liviu Dragnea, fost vicepremier în Guvernele Ponta, şi ministrul Dezvoltării Regionale în ultimele trei Cabinete Ponta, trimis în judecată în dosarul fraudării referendumului din 2012.
 13. Darius Vâlcov, fost ministrul Finanţelor în Executivul; urmărit penal de către procurorii DNA pentru săvârşirea unor fapte de corupţie din vremea când a fost primar al municipiului Slatina, între 2004-2012.
 14. Victor Ponta, premier în funcție, urmărit penal pentru fals și complicitate la evaziune.