Evenimentul Zilei > Politica > Ponta a decis! Face tot posibilul pentru a răsturna Guvernul Orban: „Trebuie să plece!”
Ponta a decis! Face tot posibilul pentru a răsturna Guvernul Orban: „Trebuie să plece!”

Ponta a decis! Face tot posibilul pentru a răsturna Guvernul Orban: „Trebuie să plece!”

Partidul Pro România a hotărât, luni, să voteze moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului Orban.

Membrii Delegaţiei Naţionale au discutat şi oportunitatea susţinerii unei moţiuni de cenzură îndreptate împotriva Cabinetului Orban, iar concluzia a fost că „România se adânceşte în criză cu fiecare zi de guvernare a acestui Executiv”, se arată într-un comunicat transmis luni.

„Nu a fost niciodată un haos mai mare ca acum. Situaţia a scăpat de sub control pentru că nu s-au luat la timp măsurile potrivite. În martie, Guvernul visa anticipate şi spunea că nu există riscuri epidemice. Mai apoi, când era deja prea târziu, a venit cu măsuri dure care au distrus economia şi aşa şubrezită şi care au îngenunchiat companiile autohtone.

Nu au venit cu soluţii pentru şcoală, pentru sănătate, pentru economie, nu şi-au recunoscut incapacitatea de a gestiona o asemenea criză, au refuzat să asculte de specialişti şi continuă să trăiască într-o lume în care procentele electorale şi alegerile sunt prioritare, indiferent de riscuri. România este astăzi mai rău decât la începutul pandemiei, Guvernul Orban poartă această vină şi trebuie să plece”, a declarat Victor Ponta, conform sursei citate.

De asemenea, Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a anunțat, pe 30 iulie, că social-democraţii au decis depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Orban în luna august.

„Avem de-a face cu un guvern cu credibilitate zero. Un haos mai mare decât este acum nu poate fi creat nici măcar de către PSD sau Opoziţie, de aceea am hotărât astăzi depunerea unei moţiuni de cenzură în luna august. (…) Colegii au propus ca la jumătatea lunii august să avem moţiunea depusă. La baza moţiunii va sta cartea neagră a guvernării PNL, cronologic, dar şi pe fiecare domeniu în parte”, a spus Ciolacu, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Orban a vorbit despre moțiunea de cenzură anunțată de PSD

remierul Ludovic Orban a declarat, luni, referitor la intenția PSD de a depune moțiunea de cenzură, că România are nevoie de un guvern cu puteri depline pentru a găsi rezolvări la problemele provocate de criza epidemiologică și economică, iar gestul PSD este unul electoral.

„România, ca și multe alte țări, se confruntă cu o criză epidemiologică, cu o pandemie. De asemenea, se confruntă cu o criză economică aferentă.

Mesajul pe care îl transmit este acela că este nevoie de guvern învestit cu toate puterile, care să aibă capacitatea să contracareze și să găsească soluții pentru rezolvarea problemelor grave care sunt provocate de crizele care s-au suprapus.

A veni să depui o moțiune de cenzură în momentul de față împotriva unui guvern care și-a făcut datoria mi se pare un gest politicianist, care nu are în spate niciun fel de motivație solidă, ci e un gest electoral pentru a arăta militanților că PSD face ceva.

Cred că ultimul partid care are legitimitate să depună o moțiune de cenzură este PSD. La ora actuală îl consider un demers inoportun și împotriva interesului României și românilor”, a declarat Ludovic Orban, premierul României.