Sună incredibil? Procuror șef al DNA să se întâlnească cu un inculpat? De fapt cu doi, dacă-l luăm în calcul și pe Sebastian Ghiță. Mai mult, să bea țuică fiartă și să mănânce șoric proaspăt tăiat de acesta? Ce stat european, ce MCV…

Pomana Porcului să trăiască!

O nouă minciună marca Laura Codruța Kovesi ne dă posibilitatea să aflăm dedesubturile Operațiunii Noi suntem Statul și în materie de sacrificarea porcilor. De fapt, în cazul șefei DNA minciunile spuse în public au depășit sfera normalului, fiind deja un caz care merită o atenție sporită din alt punct de vedere. Dar să vedeți cum s-au întâmplat atunci lucrurile.

Așa cum a declarat recent Victor Ponta, confirmând dezvăluirile pe care le-am făcut în serialul Operațiunea "Noi suntem Statul": 

“La K2 s-au întâlnit Dragnea cu Kovesi. Dacă vrea, îi aduc aminte și de întâlnirile neoficiale. Povestea Dragnea care luptă cu sistemul, este o minciună. Ca și proiectul de guvernare. Mâine o să aflăm că s-au întâlnit și în privat. Întâi a spus că nu s-a întâlnit niciodată, după aceea că s-a întâlnit cu Kovesi.Mizeriile spuse de Dragnea vin de la un om care s-a întâlnit des și cu Florian Coldea, și cu Kovesi. Dacă îl întrebi dacă îl cheamă Liviu Dragnea, spune că nu. Atât de mult minte.

Lucruri pe care le-am afirmat din martie 2017 și care au fost demonstrate punct cu punct, nefiind negate de nimeni, de nici un personaj invocat de mine în investigația publicată.

Dar să-l ascultăm pe Victor Ponta, la acel moment, 2013, primul-ministru al României:

"E sinistră povestea din 2013, când Dragnea s-a întâlnit cu Kovesi și au pârlit porcul. Domnul Andronic a povestit ce s-a întâmplat. Eu am vorbit cu Dragnea și l-am întrebat la vremea respectivă și l-am întrebat de ce se mai întâlnește cu Kovesi și mi-a spus că poate se rezolvă ceva. Au fost șase oameni prezenți la întâmplarea relatată: Eu, Dragnea, Oprea, Ghiță și oameni care nu făceau politică”, la B1 TV.

Victor Ponta nu s-a scăpat! A spus ceva ce știa că-l va lovi pe Dragnea, iar el nu participase. Așa este.

Numai că vreau să vă mai dau câteva detalii, așa cum le-am aflat în aceste zile de la unii din participanți:

 • nu era prima Pomana Porcului la care participau toți. Avusese loc cel puțin încă una în 2012. Iar acolo Ponta a participat.
 • noutatea era că acum, în 2013, porcul a fost adus de Liviu Dragnea.
 • a fost sacrificat de el, în curtea vilei SRI, denumită conspirativ T14. Acolo locuia prim-adjunctul SRI Florian Coldea.
 • operațiunea a început în jurul orei 08.00, cu Dragnea tăind porcul cu mâna lui, iar invitații au început să sosească în jurul orelor 11.00
 • pe lângă Liviu Dragnea la întreaga operațiune au mai participat angajați SRI din departamentul de Logistică, respectiv bucătari, ospătari.
 • invitații lui Florian Coldea au fost:
 • George Maior – șeful SRI,
 • Laura Codruța Kovesi – șefa DNA,
 • Sebastian Ghiță-deputat PSD,
 • Victor Ponta – președinte PSD și premier în exercițiu,
 • Gabriel Oprea – viceprim-ministru, președinte UNPR și ministrul Apărării,
 • Vasile Dâncu, membru PSD.
 • Victor Ponta nu a participat, întrucât duminica în general se ducea la baschet, dar unul din martori mi-a declarat că acesta ar fi ajuns în jurul orei 15.00 la T14.
 • cheful a durat până după-amaiza, iar Laura Codruța Kovesi a participat activ la toate fazele.
 • cu alte cuvinte șefa DNA și Liviu Dragnea au mâncat șorici proaspăt tăiat de cel din urmă și s-au întreținut extrem de cordial. În sensul în care au mâncat și au băut.

Care era statutul invitaților?

Așa cum am spus, LC Kovesi fusese numită la DNA, în urma celebrului troc Băsescu-Ponta, încă din aprilie. 

La 3 aprilie 2013, premierul Victor Ponta, în calitate de ministru interimar al Justiției, a transmis Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, spre avizare, propunerea de numire a Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție.

Laura Codruța Kovesi a fost audiată, la 9 mai 2013, de membrii CSM, aceștia dând aviz pozitiv propunerii de numire a acesteia în funcția de conducere pentru DNA.

Începând cu 15 mai 2013, este procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție.

Liviu Dragnea și Sebastian Ghiță erau inculpați și trimiși în judecată sub acuzații de corupție.

Victor Ponta și Gabriel Oprea erau oameni politici, șefi de partide.

George Maior și Florian Coldea reprezentau conducerea SRI.

Ce ne spune în 2017, procurorul șef al DNA Laura Codruța Kovesi?

„Niciodată nu am încălcat nici legea și nici condul deotologic prin ceea ce am făcut că magistrat. Inerent, în activitatea de reprezentare a unei instituții, poți să participi la evenimente private sau la evenimente publice unde ești invitat în calitate de reprezentant al acelei instituții. În rest, toate aceste acuzații care vin de la inculpați eu nu o să le comentez nici pe viitor și nu le-am comentat nici până acum”

Adică, în duminica dinaintea Crăciunului, Procurorul Șef al DNA a participat la invitația prim-adjunctului SRI la o întâlnire cu premierul, șeful SRI, secretarul general al PSD și alți oameni politici în calitate oficială?

Păi, înțeleg că Laura Codruța Kovesi este în misiune tot timpul, iar Pomana Porcului de la Vila lui Coldea avea caracterul unei anchete. Sau poate că încerca să-l convingă pe Liviu Dragnea să se declare vinovat. 

Concluzia?

Puțin spus, penibil! Este rușinos modul în care un magistrat poate dezinforma opinia publică, voit, cu dispreț și sânge. De la Sufrageria lui Oprea din 2009 la Pomana Porcului a lui Dragnea din 2013, trecând prin via lui Ghiță, Laura Codruța Kovesi a fost băgată în toate combinațiile politice și operative posibile.

Nu-i place că cineva scrie despre acest lucru, pentru că până acum toată lumea a tăcut, de frică sau din instinct de conservare.

Personal, înțeleg supărarea ei și îi văd strădaniile de a distruge Evenimentul Zilei, dar credem că aceste lucruri trebuie spuse cu glas tare. Indiferent de consecințe.