Unitatea va fi operaționalizată până în anul 2022 și va avea un număr maxim de 2.000 de militari. Pentru a aduna elita din domeniul, Ministerul Apărării din Polonia a anunțat că cei mai buni soldați, vor câștiga salarii foarte mari, care pot ajunge suma de 8.900 de euro.

În plus, oficialii miltari au anunțat că vor duce o campanie de recrutare direct de băncile facultăților de informatică, a tinerilor care își vor dori să lucreze în acest domeniu sensibil.

Oficialii militari susțin că divizia de cyber va avea misiunea diferite, printre care și lupta împotriva atacurilor informatice asupra principalelor instituțiilor ale statului.

„Dezinformarea este unul dintre instrumentele folosite de inamic. În acest fel, adversarul vrea să ne influențeze convingerile și comportamentele. Fake news face posibilă manipularea întregii societăți. Merită să fim conștienți de faptul că principalul nostru dușman a folosit știri false ca unul dintre instrumentele primare pe care le folosește.

În țara noastră, ministerele sunt vizate zilnic de troli și roboți. Poate fi folosită orice metodă de influențare a opiniei publice. Aceste fenomene sunt analizate îndeaproape, în special cele care reprezintă o amenințare pentru securitatea poloneză și NATO. Pe baza celor de mai sus ne creăm abilitățile și potențialul nostru de securitate cibernetică”, a declarat un oficial polonez.