Evenimentul Zilei > Social > Polițiștii vor purta camere de filmat în misiuni
Polițiștii vor purta camere de filmat în misiuni

Polițiștii vor purta camere de filmat în misiuni

Ministrul Internelor a anunțat, miercuri seara, că agenții de Poliție Rutieră vor fi dotaţi cu dispozitive de înregistrare video.

În rândul lor se găsesc cei mai corupți dintre oamenii legii, tentațiile de a lua mită fiind cele mai numeroase, la fel și momentele în care aceștia pot cădea în ”păcat”.

Marcel Vela spune că măsura va eradica fenomenul corupţiei printre polițiștii aflați în trafic, îi va responsabiliza în dialogul cu şoferii şi, în egală măsură, aceleași efecte se vor semnala și din cealaltă tabără. Având camere asupra lor, poliţiştii nu vor mai abuza de funcţie, dar nici parlamentarii nu îşi vor mai permite să îi înjure atunci când sunt trași pe dreapta.

”Vor fi cumpărate camere video pentru fiecare poliţist de la Rutieră”, a spus Marcel Vela la B1 TV. Mai mult, ministrul a anunțat că luna aceasta va prezenta o propunere de eficientizare şi restructurare a Ministerului Afacerilor Interne, astfel încât acesta să câștige încrederea românilor. Reorganizarea nu va avea ca finalitate restructurări de personal.