Evenimentul Zilei > Justitie > POlițiștii și jandarmul care AU BĂTUT DOI TINERI NEVINOVAȚI dintr-o confuzie, au fost REȚINUȚI
POlițiștii și jandarmul care AU BĂTUT DOI TINERI NEVINOVAȚI dintr-o confuzie, au fost REȚINUȚI

POlițiștii și jandarmul care AU BĂTUT DOI TINERI NEVINOVAȚI dintr-o confuzie, au fost REȚINUȚI

Trei polițiști și un jandarm au fost reținuți, miercuri, pentru 24 de ore în dosarul bătăii crunte administrate unor tineri care au ajuns apoi în stare gravă la spital. Aceștia au fost confundați cu un hoț periculos, căutat internațional, după un jaf cu un prejudiciu de peste 1 milion de euro, din Austria, și prietrenul său. Totul a pornit de la mașina cu care se deplasau cei doi, același model cu cel cu care, conform oamenilor legii, se plimba hoțul.

”Procurori ai Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Timișoara au dispus, în cursul zilei de marți, 5 decembrie 2017, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de patru inculpaţi (trei lucrători de poliţie şi un subofiţer jandarm) sub aspectul săvârșirii, în calitate de autori, a mai multe acte de purtare abuzivă cu consecinţa vătămării corporale şi a punerii în primejdie a vieţii a două persoane vătămate. Totodată, faţă de alţi patru inculpaţi (trei subofiţeri jandarmi şi un lucrător de poliţie), prin aceeași ordonanță, procurorii militari au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale pentru complicitate la faptele menționate anterior. În cursul zilei de miercuri, 6 decembrie 2017, procurorii militari au dispus reținerea celor patru inculpați ((trei lucrători de poliţie şi un subofiţer jandarm) care au comis faptele în forma autoratului, urmând ca aceștia să fie prezentați, joi, Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile”, informează Parchetul de pe lângă Înalta Curte de casație și Justiție.

Cei doi tineri agresați sunt fratele vitreg al Biancăi Drăgușanu și un pprieten al acestuia. Au ajuns amândoi la spital în stare gravă: primul cu trei coaste rupte în urma loviturilor, celălalt cu splina spartă, fiind nevoie extirparea de urgență a organului în acest caz.