În plină criză de echipamente medicale și pentru a proteja polițiștii care intră în contact cu cei afectați sau suspecți de Coronavirus, Sindicatul Național al Agențilorde Poliție (SNAP) a distribuit 1000 de litri de dezinfectant și peste 1.500 de măști de protecție.

„Este vorba de o primă inițiativă pe care o considerăm absolut necesară pentru a proteja polițiștii. Urmează să mai donăm alți 1000 de litri de dezinfectant, în săptămâna ce urmează”, a declarat, în exclusivitate pentru evz.ro, Iulian Surugiu, președintele SNAP.

Practic, a precizat Iulian Surugiu, la ficare secție din București și din județe au ajuns cât 15 litri de dezinfectant.

De asemenea, au fost trimise către unitățile de poliție din Capitală și din țară 1.500 de măști din bumbac, care pot fi spălate, igienizate și refolosite, dar și 258 de măști din plexiglas.

„Noi nu știm câți polițiști avem infectați pentru că nu au fost verificați toți cei care au intrat în contact cu persoane aflate în izolare sau în carantină. Din păcate, sunt unii șefi care îi trimit pe polițiști să îi verifice pe cei aflați în această situație fără să le dea echipament de protecție și îi amenință că le face dosar penal. Trebuie să înțelegem că trebuie să trecem cu toții peste această perioadă, dar fără să facem abuzuri”, a declarat, în exclusivitate pentru evz.ro, Iulian Surugiu.