Evenimentul Zilei > Actualitate > Polițiștii locali din Timișoara caută în gunoaie
Polițiștii locali din Timișoara caută în gunoaie

Polițiștii locali din Timișoara caută în gunoaie

Polițiștii locali din Timișoara caută în gunoaie. Pot fi văzuți aproape zilnic, cum deschid pubelele.

Oamenii legii nu au ajuns chiar așa de săraci. Ei doar își îndeplinesc atribuțiile de serviciu. Și anume, să descopere care sunt acei timișoreni care nu efectuează colectarea selectivă a gunoiului. Tot ce fac e să verifice pubelele ( de culoare galbenă_ în care trebuie colectate resturi reciclabile – PET-uri, sticle, hârtie, plastic. Au dat 36 de amenzi în doar o săptămână, inclusiv celor prinși că aruncă deșeuri pe stradă.

Agenții de la Serviciul Protecția Mediului au găsit în pubelele destinate colectării selective inclusiv resturi alimentare. „În ultima săptămână au fost aplicate un număr de 36 de sancțiuni, cele mai multe dintre acestea pentru lipsa contractelor, 21 în valoare de 10.500 lei, celelalte însumând 12.900 lei. Cele mai multe probleme au fost constatate pe străzile Izlaz, Bujorilor, Matei Millo, Calea Buziașului, Străzile Cluj, Bucovinei, Hebe, Aleea Viilor, Calea Șagului”, transmit reprezentanții Poliției Locale.

Conform HCL 371/2007, amenzile pentru lipsa contractelor și necolectarea selectivă pornesc de la 500 de lei pentru persoanele fizice și pot ajunge până la 2.500 de lei pentru persoanele juridice. „Poliția Locală atrage atenția persoanelor fizice, asociațiilor de proprietari și reprezentanților societăților comerciale că au obligația să respecte regulile privind gestionarea deșeurilor în caz contrar riscând sancțiuni drastice”, mai transmit oamenii legii.