Evenimentul ZileiActualitatePolițiștii de la Serviciul pentru Investigarea Criminalității Economice au descins în 12 primării din județul Brașov

Polițiștii de la Serviciul pentru Investigarea Criminalității Economice au descins în 12 primării din județul Brașov

Polițiștii de la Serviciul pentru Investigarea Criminalității Economice au descins în 12 primării din județul Brașov
Ei verifică toate contractele privind deszăpezirea din iarna 2016-2017. Sute de documente au fost duse la sediul Poliției. În cazul unor nereguli, vor fi anunțați procurorii.

25 de polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au întreprins activități de verificare pe linie de „corupție și achiziții publice”, la 12 primării de pe raza județului Brașov, având ca obiect verificarea modalității de încheiere a contractelor de achiziție publică pentru deszăpezirea la nivelul localităților în cauză.

„Polițiștii S.I.C.E. au verificat situațiile contractelor de deszăpezire încheiate în interes public, context în care au procedat la ridicarea unui volum însemnat de documente relevante (documente de calificare/ atribuire, contracte/ acte adiționale, facturi fiscale, devize/ situații de lucrări, etc.) ce urmează a fi analizate în perioada imediat următoare.

În funcție de rezultatul verificărilor aflate în curs de desfășurare, se va aprecia asupra luării unor măsuri legale, după caz, inclusiv continuarea cercetărilor în cadrul procesului penal prin sesizarea unităților de parchet competente”-ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, Gabriela Dinu.

Sute de documente au fost ridicate pentru a fi analizate de specialiștii din cadrul S.I.C.E.

Dacă vor fi descoperite nereguli, acestea vor fi transmise procurorilor.


Accesează: