Evenimentul Zilei > Actualitate > Polițiști locali cu scutire medicală. Cum evită serviciul de noapte și patrula pe vreme urâtă
Polițiști locali cu scutire medicală. Cum evită serviciul de noapte și patrula pe vreme urâtă

Polițiști locali cu scutire medicală. Cum evită serviciul de noapte și patrula pe vreme urâtă

Mai mulți polițiști locali din Ploiești au încercat să scape de patrulări prin ploaie sau ture de noapte prezentând scutiri medicale.

Numărul mare de scutiri primite la biroul de resurse umane al instituției l-a pus pe gânduri pe primarul municipiului, Andrei Voloșevici. Acestuia îi vine greu să creadă că polițiștii locali se îmbolnăvesc doar în turele de noapte, după cum relatează Digi24.

La Poliția Locală din Ploiești sunt angajați un număr de 102 polițiști locali. Mai mult de jumătate dintre aceștiaevită patrulările de noapte sau pe vreme rea sau chiar portul armei. Ei se folosesc de documente medicale – scutiri – primite de la medici.

Astfel, 60 de angajați au adus documente justificative prin care sunt scutiți de care îi scutesc de executarea anumitor atribuții. Acestea merg de la conducerea mașinii de serviciu, patrularea pe vreme rea sau pe timp de noapte sau purtarea armelor. Totodată, 10% dintre polițiștii locali ploieșteni susțin că nu pot lucra decât în tura de dimineață.

În aceste condiții, administrația Locală a cerut o verificare a documentelor medicale pe care le-au depus cei care se fofilează de sarcini.

Cum a descoperit primarul ce se întâmplă

Primarul municipiului Ploiești, Andrei Voloșevici, a declarat că a constatat acest lucru în urmă cu aproape o săptămână. Acesta a precizat că în oraș au avut loc o serie de evenimente mai puțin plăcute, la care nu avea cine să intervină.

„M-am adresat Poliției Locale si am constatat ca sunt aceste documente, că sunt polițiști locali care pot face doar schimbul 1, schimbul 2 și 3 fiind cenzurate prin documente medicale”, a spus primarul, într-o intervenție la Digi24.

Primarul cere verificarea scutirilor

El a precizat că a sesizat Casa de Asigurări de Sănătate și Inspectoratul Teritorial de Muncă cu privire la această situație pe care o consideră inacceptabilă și intolerabilă.

„După ce sunt făcute verificări dacă aceste acte medicale sunt corect întocmite, vom avea și reacții. Dar, 60 de persoane care au diverse scutiri… nu o să tolerez asta în contextul în care pare un obicei. E foarte greu de crezut că nu poți face tensiune la primul schimb, dar că faci la schimbul 2 și 3. La nivelul logicii simple, nu se poate așa ceva. E de neînțeles”, a spus primarul Voloșevici.

El a subliniat că deși la Poliția locală ar trebui să se lucreze în trei schimburi, acest lucru este greu de realizat. Aceasta deoarece mulți polițiști evită să-și facă serviciul

„Avem posibilitatea să asigurăm cele trei schimburi, dar asta nu înseamnă că sunt mulțumit de activitatea Poliției Locale. Nu e suficient să mergi cu patrula pe stradă dacă nu vezi nimic. Mă interesează cum e protejat cetățeanul și cât de mult e protejat patrimoniul local”, a mai precizat Andrei Voloșevici.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: