Polițistă în Centrul Vechi, Lăcrămioara Reuț îl acuză pe comisarul-șef al Biroului de ordine publică, Gheorghe Ionașcu, de agresiune și hărțuire sexuală!

Tânăra agentă, absolventă a Şcolii de Poliţie din Câmpina, susține că a fost terorizată luni de zile de şeful ei. Pentru toate acestea, comisarul-şef Gheorghe Ionaşcu s-a ales cu o plângere penală! Lăcrămioara Reuţ afirmă că, vara aceasta, a primit tot felul de amenințări, inclusiv cu retragerea unor atribuţii de serviciu dacă nu va ceda avansurilor. Fiindcă a refuzat în mod constant, poliţista a rămas fără zile libere şi a fost trimisă să patruleze pe jos, fără maşină, anunță Antena 1!

Lăcrămioara Reuţ nu a mai rezistat și imediat ce a depus mai multe plângeri împotriva comisarului-șef (la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, la Poliţia Capitalei, dar şi la sindicatul poliţiştilor) a și cerut transferul în Suceava.

Poliția Capitalei a confirmat că o anchetă este în derulare. În comunicatul de presă, DGPMB anunță că tratează cu maximă seriozitate plângerea Lăcrămioarei Reuț, condamnând astfel de comportamente în rândurile ofițerillor.

Referitor la o plângere formulată de către o polițistă cu privire la comportamentul unui polițist cu funcție de comandă, facem următoarele precizări: În data de 19 septembrie a.c., un agent de poliție (femeie) a prezentat un raport, în care sesiza că un ofițer șef de birou ar fi avut  față de ea un comportament și un limbaj indecent. În aceeași zi, conducerea Poliției Capitalei a dispus verificări prin structura centrală de control intern. Au fost audiate mai multe persoane, urmând ca această procedură sa se indeplinească și cu polițistul reclamat, care în această perioadă nu s-a aflat în țară. La finalizarea audierilor și verificărilor urmează a se propune măsuri legale. Reiterăm că Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București nu tolerează nicio abatere de la codul deontologic și de la legile în vigoare”.