Rolul polițistului era acela de a divulga traficanților date referitoare la dispunerea în teren a patrulelor poliției de frontieră de la Inspectoratul Poliției de Frontieră Sightul Marmației.

500 de euro pentru fiecare bax

Agentul Adrian Moloca a fost arestat pentru 30 de zile, iar acum se află în arest la domiciliu. Procurorii DIICOT s-au folosit în acest dosar de un agent acoperit, tot un polițist de frontieră, care cu mandat de la un judecător a intrat în jocul traficanților, dândule acestora datele solicitate. În schimbul acestor servicii, agentul sub acoperire și agentul Moloca primeau câte 500 de euro pentru fiecare zece baxuri cu țigări transportate.

 

Suspiciuni

Dosarul penal a fost anchetat în perioada anilor 2017 și 2018. La un moment dat, în această perioadă, un transport important de 400 de baxuri cu țigări a fost capturat la Vama Halmeu, județul Satu Mare. În această situație, traficanții de țigări nu au mai vrut să lucreze cu polițiștii din Sighet, pe motiv că aceștia nu erau „siguri”. Acest lucru l-a aflat agentul Nicolae Moloca chiar de la unul dintre traficanți. Pentru a-și arăta loialitatea față de traficanți, agentul Moloca s-a oferit drept „garanție”. El urma să fie trecut ilegal în Ucraina, unde ar fi rămas în compania traficanților din țara vecină până când transportul de țigări ajungea în siguranță în România.

Discuția a fost înregistrată de agentul sub acoperire în data de 26 noiembrie 2017. Moloca îi spunea agentului DIICOT că a acceptat să meargă drept garanție în țara vecină. Polițistul vorbea în prima fază de o garanție de 20.000 de euro

 

„Vă dau eu împrumut, dar îmi dați banii pe rând”

 

În cele din urmă, transportul de țigări, unde polițistul trebuia să fie garanție, nu a avut loc la data stabilită, deoarece unul dintre cei implicați s-a îmbolnăvit. În dosar, procurorii DIICOT au transcris discuția în care polițistul a acceptat să devină garanție. În plus, în același dosar există și o altă discuție în care se arată că omul legii a acceptat să se dezbrace la pielea goală, la cererea traficanților, care aveau bănuiala că acesta îi înregistrează.

Adrian Moloca: Mă, n-are încredere, mă. 50 la sută numa încredere. Că o zis că de când era … Zice: „Cum să am încredere, mă? O căzut alea 400. Cum să am încredere?!”

Agent DIICOT: Deci, o zis că nu are încredere, așa-i? Auzi!

Adrian Moloca: Da. Da, mă. O zis că o s-o facem. Dar știi cum? Mă trece pe mine în Ucraina.

Agent DIICOT: Ce?!? Bă, tu ești …

Adrian Moloca: Mă duc eu în Ucraina. Ilegal cu el. Mă lasă acolo …

Agent DIICOT: Când ești la lucru?

Adrian Moloca: Când îs la lucru. Nu. Când îs … îmi iau liber eu atunci și vin. Și îi dai tu liber.

Agent DIICOT: Bă…

Adrian Moloca: Și eu rămân acolo și eu îs garanția. Le-am spus la ceia.

Agent DIICOT: Stai un pic. Mai explică o dată.

Adrian Moloca: Deci, tu îi dai liberul, eu îs garanția pentru marfă. Eu rămân acolo… Eu mă duc să iau marfa de 20.000 de euro. Veniți voi cu garanții de 20.000 de euro.

Agent DIICOT: Tu?

Adrian Moloca: Nu. O zis: „Veniți repede cu garanție de 20.000 de euro”.

Agent DIICOT: De unde să-i duc eu garanție de 20.000 de euro?

Adrian Moloca: Vă dau eu împrumut, dar îmi dați banii pe rând. Da, dar mi-i dați?

Agent DIICOT: Da.

Adrian Moloca: Vi-i dau eu împrumut. Nu așa.

Agent DIICOT: Aha. Ce-o zis?

Adrian Moloca: După aia face, nu. Alta. Știi? Zice: „Tu ești garanția, te duc dincolo, rămâi acolo la ucraineni. Stai acolo la ucrainieni”. Zic eu: „Gata”. Zice: „Dar …”.

Agent DIICOT: Ai acceptat?

Adrian Moloca: Am zis: gata. Din start. Știi? El o crezut că mă trag înapoi, că mă tem.

Agent DIICOT: Da, da, da… ai face așa ceva?

Adrian Moloca: Da.

Agent DIICOT: Ești nebun …

Adrian Moloca: O zis: „Bă, dacă mă prind ăștia pe mine, ca să îți dăie drumul de acolo, trebuie să îmi deie și mie drumul ăștia de aici”. Am zis: „Gata. Ce p..a mea! Ori facem un film ori îmi bag p…a în ele!