Din ordonanța de reţinere întocmită de procurori a rezultat că există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:  

"În perioada aprilie – iulie 2015, în mod repetat, inculpatul Dincă Cicerone a pretins de la un om de afaceri (denunţător în cauză) mai multe sume de bani, un autoturism şi obiecte de mobilier, lăsând să se creadă că, prin intermediari, ar avea influență asupra unui procuror, astfel încât să îl determine pe acesta din urmă să dispună o soluţie de nevinovăţie, într-un dosar penal în care era cercetat omul de afaceri.

Dacă iniţial pretenţiile inculpatului s-au ridicat la suma de 10.000 euro, sau la un autoturism de aceeaşi valoare, ulterior, acestea au crescut la fiecare întâlnire cu denunţătorul. În acelaşi sens, la data de 23 iunie 2015, inculpatul Dincă Cicerone şi-a modificat pretenţiile, cerându-i omului de afaceri suma de 22.000 euro, câte 11.000 euro pentru intermediar şi pentru persoana care ar avea influenţă efectivă asupra procurorului de caz, precum şi obiecte de mobilier în valoare de aproximativ 6.000 euro pentru sine.

La data de 08 iulie 2015, inculpatul Dincă Cicerone a fost prins în flagrant de către procurorii anticorupţie după primirea de la omul de afaceri a sumei de 22.000 euro. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații şi din partea Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa. Subofiţerul de la Garda de Coastă va fi prezentat, joi, la Tribunalul Constanţa, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile".

Reprezentanţii Gărzii de Coastă spun că poliţistul de frontieră, angajat la Grupul de nave din portul Constanţa, era în afara programului de lucru când a avut loc flagrantul. Cicerone Dincă este  “renumit”  pentru diversele afaceri, mai ales imobiliare, în care  ar fi implicat în afara serviciului. În plus, el ar avea rude în Justiţie, cu care se lăuda că ar putea interveni pentru influenţarea unor soluţii favorabile în diverse dosare.