Miercuri, Ștefan Ionuț P. a fost condamnat la 10 luni de închisoare cu suspendare, pentru comiterea infracțiunii de ultraj. Agresiunea s-a produs în 2017, când tânărul a iscat un adevărat scandal în comună. 

Ștefan Ionuț P. era sub influența alcoolului și a fost amendat de un agent de poliție din comună pentru tulburarea liniștii și ordinii publice. La ora 16.00, când polițistul a terminat tura, a fost agresat de tânăr, potrivit Vremeanoua.ro.

Polițistul a făcut plângere pentru ultraj și astfel, Ștefan Ionuț P. a fost cercetat penal pentru comiterea infracțiunii de ultraj. Procurorul de caz a solcitat pedeapsa cu închisoarea, dar sentința este una mult mai blândă:

„Condamnã pe inculpatul P. Stefan Ionut, la :10 luni închisoare pentru sãvârsirea infractiunii de ultraj împotriva persoanei vãtãmate, agent sef principal de politie, M.N. Suspendã sub supraveghere executarea pedepsei de 10 luni închisoare. Se fixeazã termen de supraveghere 2 ani care se calculeazã de la data când prezenta hotãrâre a rãmas definitivã. Condamnatul va presta o muncã neremuneratã în folosul comunitãtii pe o perioadã de 60 de zile (munca neremuneratã în folosul comunitãtii se executã într-un interval de cel mult 6 luni de la data începerii prestãrii muncii. Douã ore de activitate prestatã efectiv echivaleazã cu o zi de muncã) în urmãtoarele unitãti de pe raza Primãriei comunei Viisoara: Primãria com. Viisoara sau Biserica din a cãrei parohie face parte. Obligã pe inculpat sã plãteascã statului suma de 600 lei cheltuieli judiciare, din care 500 lei – cheltuieli aferente urmãririi penale, iar 100 lei – aferente fazei de judecatã. Cu apel în 10 zile de la comunicare”, este sentința de pe site-ul Judecătoriei Bârlad.