Evenimentul Zilei > Politica > Politicienii din arest primesc porții duble de mici și sărmăluțe de Paști
Politicienii din arest primesc porții duble de mici și sărmăluțe de Paști

Politicienii din arest primesc porții duble de mici și sărmăluțe de Paști

După ce au amestecat politica cu fărădelegile, Vanghelie, Mazăre, Bunea și Voiculescu, aflați în arest preventiv sau condamnați definitiv, vor pătimi acum gastronomic de sărbătorile pascale.

Cei mai triști și nostalgici deținuți din arestul preventiv sunt, de Paști, VIP-urile politice care stau între patru pereți, departe de petrecerile publice, vacanțe exotice și de subalternii care să îngrămădeau să ureze „Paște fericit”. Restul – care nu sunt nici politicieni, nici mari afaceriști – se bucură și după gratii de Paște. Cu această ocazie ei primesc porții duble de carne și chiar cozonac și ouă roșii.

Meniul din weekend

Aflat în arestul preventiv al Inspectoratului General al Poliției Române, Marian Vanghelie nu va mai dispune de mici la discreție, așa cum avea în fiecare an de sărbătorile pascale și de 1 Mai. Reamintim că, pe lângă „Vanghelioane”, fostul primar din Sectorul 5 era renumit și pentru numărul mare de mici cu muștar pe care îi termina la picnicurile pe care tot el le organiza prin parcuri. Alături de Vanghelie, un alt lider PSD va sta de Paști după gratii, în arest preventiv. Adept al vacanțelor exotice și bizare, Mazăre a atins maximul excentricității cu acest Paști, fiind și el arestat preventiv la Rahova.


FOTO: Dacă Oana Mizil îi va aduce mici, Vanghelie va trebuie să nu fi e zgârcit și să-i împartă cu partenerul de celulă pentru a nu intra într-un conflict cu acesta FOTOGRAFII: EVZAlți reprezentanți ai clasei politice care vor petrece sfârșitul de săptămână ispăsindu-și păcatele sunt: Darius Vâlcov – fostul ministru al Finanțelor, Elena Udrea – fostul șef al PMP, deputatul PNL Theodor Niculescu.

Programul de Paști începe cu apelul de dimineață, dat tot în jurul orei 8.00, urmând ca masa festivă să fie la prânz. Acum se acordă porții duble de mâncare printre care se află, special, cozonac, pasca și ouă roșii. În plus, de acasă, deținuții au dreptul la un pachet de până în 10 kg de alimente sau haine.

Alți oameni politici de marcă afl ați după gratii

IOAN AVRAM MUREȘAN, fostul ministru al Reformei și apoi al Agriculturii (1997-2000), se află la Penitenciarul Baia Mare.

SORIN PANTIȘ, fost ministru al Comunicațiilor, aflat la Penitenciarul Rahova.

CĂTĂLIN VOICU, fost senator PSD, se află la închisoarea din Găești, una dintre cele mai liniștite din regimul penitenciar.

NICOLAE VASILESCU și EMILIAN CUTEAN, foști deputați PSD, se află închiși la Penitenciarul Jilava.

RELU FENECHIU, fostul ministru al Transporturilor se află în închisoarea din Vaslui.

SORIN ROȘCA STĂNESCU, fostul senator PNL și fostul director de la cotidianul Ziua va ciocni ouă roșii tot la Penitenciarul Jilava.

Moguli și baroni, la prima pască cu ou roșu din temniță

Dan Voiculescu (fondatorul Partidului Conservator și mogulul Antenelor), Gheorghe Bunea Stancu (baronul CJ Brăila), Codruț Sereș (fost ministru al Economiei) și Sorin Roșca Stănescu vor petrece primul Paște în penitenciar după condamnările de anul trecut și de la începutul celui în curs. Ei nu vor avea la discreție carne de miel, decât dacă primesc de acasă și se vor mulțumi cu două ouă roșii primite din partea penitenciarelor. Meniul special pascal din ziua duminică a fost pregătit toată săptămână la penitenciarele Rahova și Jilava.


FOTO: Până acum, un întreg județ stătea la mâna baronului Bunea, acum politicianul așteaptă bunătățile de acasă Bucătarii sunt tot condamnați

După apelul matinal, se servește micul dejun, din care nu lipșește: ceai, gem și margarina. Urmează un timp în așteptarea prânzului care ține loc de masă festivă. Acum, pe lângă obișnuitele iahnie cu ciolan, tocăniță și ciorbă, în meniu se mai află: pască, cozonac (jumătate pentru fiecare) și ouăle vopsite. Însă, friptura de porc este preferata deținuților care se luptă pentru o porție cât mai mare.

Acest meniu special este pregătit de deținuții selectați să lucreze la bucătărie. La cină, meniul de la prânz se repetă.