Maajid Nawaz nu este doar un autodeclarat avocat al drepturilor femeilor, ci și bărbat însurat cu copil (dintr-o căsnicie anterioară). Imaginile au fost surprinse într-un club londonez, într-un separeu privat, închiriat de politician pentru două reprize de lap dance (dans în poală). Din imagini se vede cum Nawaz încearcă în mod repetat să atingă dansatoarea, plătită cu 40 de lire pentru două sesiuni a câte cinci minute.

Managerul clubului, Jay Shah, a precizat pentru Daily Mail că politicianul era beat criță și nu-și mai putea controla pornirile. Personalul l-a amenințat de mai multe ori cu aruncarea în stradă dacă nu este capabil să se stăpânească și s-o lase în pace pe tânăra dansatoare, pe care a urmarit-o cu obstinație și căreia i-a cerut toată noaptea o întâlnire privată. ”S-a purtat revoltător”, au precizat mai mulți angajați ai clubului.

Politician liberal-democrat în plină ascensiune, Nawaz, 37 de ani, este, de asemenea, unul din liderii comunității musulmane din Marea Britanie. Invitat cu regularitate în cadrul emisiunilor de știri ale BBC, politicianul declara în urmă cu câțiva ani că se consideră un feminist. „Nu trebuie să fii femeie ca să lupți pentru drepturile reprezentantelor sexului frumos”, scria el și pe Twitter.

Patronul clubului în care a fost realizată filmarea, Abdul Malik, a precizat că a dorit ca imaginile să devină publice pentru ca lumea să priceapă  adevărata față a celui care se autoproclamă model al tinerei generații de musulmani, soț devotat și apărător al femeii. „Mereu vorbește pe la televizor de religie și familie și m-am gândit ce ipocrit poate fi omul ăsta”, a precizat Malik.