"Institutul pentru piaţa muncii şi cercetare profesională a Agenţiei Federale pentru Muncă a estimat că în 2014 vor fi până la 180.000 de imigranţi din România şi Bulgaria, după deschiderea pieţei muncii. Există deja strigăte de ajutor în acest sens de mai bine de un an, printre altele de la oraşe şi comune", a declarat, într-un interviu acordat Die Welt, Andreas Scheue, adăugând că trebuie restrâns accesul imigranţilor la sistemul de asigurări sociale.

Politicianul german a mai precizat că formaţiunea sa este de acord cu libertatea de circulaţie, dar Germania nu trebuie să devină "atelierul de reparaţii" al Europei.

"Spunem «Da» libertăţii de circulaţie. Muncitorii calificaţi sunt bineveniţi. Economia germană are nevoie de ei. Dar, potrivit cifrelor Agenţiei Federale pentru Muncă, 46% din românii şi bulgarii, care au venit în Germania după 2007, nu au niciun fel de pregătire profesională. De ce trebuie să devină Germania atelierul de reparaţii al Europei? De ce trebuie să importăm în Germania problemele altor ţări?", a declarat secretarul general al CSU.

Totodată, Andreas Scheuer i-a criticat pe oficialii de la Bruxelles, care au avertizat CSU de pericolul unei campanii antieuropene.