Politica autohtonă este plină de familii care șiau format deja un brand. Când apare un copil de politician nu se mai gândește nimeni la o simplă coincidență de nume, ci se pune ștamplila de „băiatul sau fata lui tati”.

 

Din tată în fiu

Victor Negrescu (foto principala) este unul dintre tinerii socialdemocrați care s-au remarcat în viața politică. Provine dintr-o familie de diplomați. Tatăl său, Ion Negrescu, a fost diplomat și consul al României la Bruxelles și pare că acesta și-a inspirat fiul în alegerea carierei. Deși încearcă să-și facă propriul nume, ori de câte ori apare o știre cu juniorul Negrescu, se aduce vorba și de tatăl său. Tânărul a intrat în politică înainte de vârsta majoratului, însă s-a ținut departe de scandaluri. În 2008, la vârsta de 22 de ani, a candidat la alegerile parlamentare și s-a făcut remarcat cu propunerea de a reduce prețul la prezervative.

 

Fiică de președinte

Cel mai bun exemplu este reprezentat de familia Băsescu. Elena a debutat în politică încă din 2005, când s-a înscris ca membru în PD-L, partidul pe care îl conducea chiar tatăl său, fostul președinte Traian Băsescu. S-a împărțit între viața mondenă și cea politică, însă a încercat să se delimiteze de numele tatălui său. În 2009, a candidat independent la alegerile europarlamentare și a și ajuns la Bruxelles. EBa s-a aflat mereu în umbra tatălui său, deși încerca să-și facă propriul nume. Frumoasa brunetă s-a plictisit repede de viața politică și s-a angajat, în 2016, la Camera de Comerț și Industrie. În prezent, EBa are 3 copii frumoși și cochetează cu designul vestimentar. Nu pare să mai fie interesată de funcții politice, dar poate copiii săi îi vor călca pe urme, sau poate chiar bunicului lor.

Și cu soțul și cu tatăl

Daciana Sârbu, doamna blondă a politicii românești de la Bruxelles, este asociată, mai degrabă, cu numele soțului său, Victor Ponta, când vine vorba de ascensiunea pe scena politică. Deși în ultima perioadă își urmează soțul în viața politică, cel care a inspirat-o pentru prima dată a fost chiar tatăl său, Ilie Sârbu. Daciana a intrat în PSD înainte de Ponta, în 1996, când avea doar 19 ani, și chiar așa s-au cunoscut. Frumoasa blondă s-a implicat în viața politică și a încercat să se îndepărteze de stereotipul „fata lui tata”. Pare că i-a și reușit, însă umbra soțului a urmărit-o în tot acest timp. Daciana nu și-a urmat tatăl, care a fost ministru al Agriculturii, în totalitate. Până să ajungă în Parlamentul European a fost consilier în Corpul de Control al primului ministru Adrian Năstase, secretar de Stat în Ministerul Educației, dar și deputat de Argeș.

E bună la toate

Sexy-deputata Andreea Cosma s-a făcut remarcată, în Parlament, prin selfie-urile senzuale pe care și le făcea în timpul ședințelor. Andreea provine dintr-o familie de politicieni. Este fiica fostului președinte al Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, membru important al PSD Prahova, și sora fostului deputatului PSD Vlad Cosma. Se pare că toată familia face politică, însă cei trei au făcut și obiectul unor dosare de cercetare. Frumoasa deputată s-a căsătorit, în 2010, cu Rami Saad, cetățean de origine libaneză cu care are o fiică. Nunta de sute de mii de euro a fost spectaculoasă, însă cei doi s-au despărțit. Ea a atras atenția presei si după conflictul cu procurorul Mircea Negulescu, zis „Portocală”, pe care l-a acuzat de hărțuire. Andreea a făcut și o plângere penală împotriva acestuia. Deputata arată și se îmbracă ca o adolescentă, deși are peste 40 de ani. Andreei i-a plăcut și viața mondenă, a cochetat cu muzica și cu modellingul, însă tatăl său și-a pus amprenta pe viața sa profesională. Focoasa deputată a renunțat la meseria de notar pentru a-și urma tatăl în viața politică.