Evenimentul Zilei > Actualitate > POLIȚIA TRANSPORTURI atenționează turiștii:AVEȚI GRIJĂ DE BAGAJE! În minivacanța de „Sfânta Maria”, peste 650 de oameni ai legii au fost MOBILIZAȚI în trenuri, gări, autogări și pe Dunăre
POLIȚIA TRANSPORTURI atenționează turiștii:AVEȚI GRIJĂ DE BAGAJE! În minivacanța de „Sfânta Maria”, peste 650 de oameni ai legii au fost MOBILIZAȚI în trenuri, gări, autogări și pe Dunăre

POLIȚIA TRANSPORTURI atenționează turiștii:AVEȚI GRIJĂ DE BAGAJE! În minivacanța de „Sfânta Maria”, peste 650 de oameni ai legii au fost MOBILIZAȚI în trenuri, gări, autogări și pe Dunăre

În perioada minivacanței prilejuite de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, peste 650 de poliţişti de la Transporturi vor patrula, zilnic, în trenurile de călători, în staţii şi triaje de cale ferată, precum şi în aerogări, pentru o călătorie ferită de evenimente neplăcute. Poliţia Română recomandă călătorilor care vor pleca la drum cu trenul să fie atenţi la bagaje, când se află la ghişeele caselor de bilete sau în locuri aglomerate și când urcă pe scara vagonului!

La data de 15 august se sărbătoreşte şi Ziua Marinei Române, respectiv Ziua Forţelor Navale. Poliţiştii de la transporturi vor fi prezenţi în toate porturile şi oraşele de la Dunăre şi mare. Aceştia vor acţiona cu navele din dotare pe Dunăre şi pe Canalul Dunăre-Marea Neagră, pentru a asigura buna desfăşurare a manifestărilor în zonele de competenţă.

Astfel, 657 de poliţişti de la structurile de poliţie transporturi vor asigura patrularea, în medie, a 278 de trenuri de călători, cu precădere pe rutele către și dinspre staţiunile montane şi litoral, a 307 staţii şi triaje de cale ferată, pentru combaterea tâlhăriilor, furturilor de / din bagaje şi din buzunare, precum şi a 15 aerogări internaţionale şi naţionale. Totodată, 68 de trenuri de marfă vor şi însoţite, pe durata deplasării, de către poliţişti.

Poliţia Română, prin intermediul Direcţiei de Poliţie Transporturi, recomandă călătorilor să fie atenţi atunci când urcă pe scara vagonului, pentru a nu deveni o victimă a celor care fură din buzunare.

Supravegheaţi-vă bunurile şi valorile pe care le aveţi la dvs. atunci când vă aflaţi la ghişeele caselor de bilete şi în locuri aglomerate! Nu încredinţaţi bunurile personale şi bagajele unor persoane necunoscute!

Dormind în tren sau în sălile de aşteptare, puteţi rămâne fără portofele, genţi sau bagaje. Nu vă faceţi „prieteni” de ocazie dintre persoanele din compartiment şi nu consumaţi băuturi sau alimente de la necunoscuţi.

Dacă pe timpul călătoriei luaţi cunoştinţă despre săvârşirea vreunei infracţiuni, sesizaţi, de îndată, poliţiştii de la transporturi din staţiile de cale ferată şi trenurile de călători sau din aeroporturi.