Evenimentul Zilei > International > Poliţia din Orleans a găsit pulverizat „Allahu Akbar” pe un perete al bisericii Saint-Pierre du Matroi aflată în FLĂCĂRI. Nu este primul atac asupra unui lăcaş de cult catolic din Franţa
Poliţia din Orleans a găsit pulverizat „Allahu Akbar” pe un perete al bisericii Saint-Pierre du Matroi aflată în FLĂCĂRI. Nu este primul atac asupra unui lăcaş de cult catolic din Franţa

Poliţia din Orleans a găsit pulverizat „Allahu Akbar” pe un perete al bisericii Saint-Pierre du Matroi aflată în FLĂCĂRI. Nu este primul atac asupra unui lăcaş de cult catolic din Franţa

O biserică din Orleans a luat foc acum trei zile, iar după ancheta poliției s-au descoperit cuvintele "Allahu Akbar" pulverizate pe un perete. Focul a fost pus cu intenţie, au mai declarat cei care anchetează cazul.

Miercuri seara, biserica Saint-Pierre du Matroi din Orleans a luat foc cu "intenție criminală", informează surse din poliție.  Mobilierul și orga au fost arse, iar graffiti-ul a fost găsit pe un perete unde sta scris "Allahu Akbar". Din fericire, focul a fost stins destul de repede de către pompieri, iar structura de susținere a bisericii nu a fost afectată, mai spun sursele.

Acesta nu este primul atac asupra unei biserici franceze. La 26 iulie 2016, doi teroriști islamici au atacat participanții la o Liturghie într-o  biserică catolică din Normandia. Bărbații l-au ucis pe preotul în vârstă de 85 de ani, Jacques Hamel, prin tăierea gâtului și, de asemenea, au rănit grav un alt bărbat de 86 de ani.

Anul trecut, o femeie musulmană, cunoscută doar sub numele de "Kenza", a primit o sentință cu suspendare de doi ani pentru vandalizarea Bisericii Sainte Marie Madeleine din Rennes-le-Château.

Potrivit Observatorului creștinofobiei, o organizație franceză nonprofit care urmărește atacurile împotriva creștinilor din țară, în primele cinci luni ale anului 2018 au avut loc 128 de incidente de vandalism în bisericesc sau alte atacuri anti-creștine pe teritoriul Franței.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: