Evenimentul Zilei > International > Poliția lui Putin a arestat peste 1000 de susținători ai lui Alexei Navalnîi
Poliția lui Putin a arestat peste 1000  de susținători ai lui Alexei Navalnîi

Poliția lui Putin a arestat peste 1000 de susținători ai lui Alexei Navalnîi

Poliția a declarat că manifestanții ar putea fi urmăriți penal pentru „revolte în masă” dacă mitingurile vor deveni violente.

Poliția lui Putin a arestat peste 1000 de susținători ai lui Alexei Navalnîi. „Rusia mea este în închisoare”, strigau oamenii. Susținătorii lui Alexei Navalnîi au ieșit din nou în stradă, duminică, solicitând eliberarea acestuia.

În ciuda presiunii crescânde din partea autorităților ruse, care au intensificat avertismentele și procedurile legale.

Peste 1.000 de persoane au fost arestate duminică, în timpul demonstrațiilor pro-Navalnîi din toată Rusia. Cel puțin 142 de persoane au fost arestate la Moscova.

Cel mai mare număr de arestări au avut loc la Moscova, urmat de Vladivostok (113), la celălalt capăt al țării, apoi la Novosibirsk (93) și la Krasnoiarsk (91) în Siberia.

Poliția lui Putin a arestat peste 1000 de susținători ai lui Alexei Navalnîi. Moscova, în stare de asediu

La Moscova, susținătorii lui Alexei Navalnîi s-au adunat în fața sediului serviciului federal de securitate  (FSB), în  Piața Lubianka, scrie Francetvinfo.

Unde autoritățile, care consideră aceste adunări ilegale, restricționează accesul pe mai multe străzi și au închis șapte stații de metrou.

Municipalitatea a mai anunțat că restaurantele și magazinele din centrul capitalei vor rămâne închise duminică și că ruta autobuzelor transportului în comun va fi schimbată.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE