Evenimentul Zilei > Actualitate > Poliția Locală Timișoara va patrula noaptea cu șalupa pe Bega
Poliția Locală Timișoara va patrula noaptea cu șalupa pe Bega

Poliția Locală Timișoara va patrula noaptea cu șalupa pe Bega

Poliția Locală din Timișoara intră într-o nouă eră. După ce polițiștii au luat ore de balet, cu ani în urmă, ca să dirijeze grațios circulația mașinilor, între timp s-au pregătit temeinic să navigheze cu șalupele. Prima șalupă cu care se va patrula pe Bega a ajuns marți la Timișoara.

Ambarcațiunea e dotată cu un far puternic. Acesta va fi folosit să ilumineze malurile canalului Bega. Edilii speră că măsura va înlătura persoanele care au tendința să vandalizeze locurile. Practic, polițiștii locali vor patrula cu șalupa pe bega, cu farul aprins, luminând malurile, așa cum vedem în filmele de acțiune.

„Este o șalupă foarte bună pentru patrulare pe Bega, este dotată corespunzător, cu un proiector care iluminează malurile râului. Șalupă va fi scoasă astăzi la un test, iar dacă totul este în regulă, cât mai repede va fi pusă în patrulare. Sperăm că în acest fel să se descurajeze vandalismul pe malurile Begăi și să crească securitatea cetățenilor care se plimbă prin această zonă”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Salupa cu care e dotată Poliția Locală Timișoara  a fost achizițională anul acesta împreună cu 18 mașini și o remorcă. Din bugetul local au fost prevăzute 3,76 milioane de lei pentru aceste achiziții. (Sursa foto: Vitu Cristian / Facebook)

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.