Evenimentul Zilei > Actualitate > Poliția avertizează! Un nou tip de înșelătorie face ravagii pe mica publicitate
Poliția avertizează! Un nou tip de înșelătorie face ravagii pe mica publicitate

Poliția avertizează! Un nou tip de înșelătorie face ravagii pe mica publicitate

Un nou tip de înșelătorie ia amploare în România. Mai multe persoane au fost păcăliți și au dat datele cardurilor bancare, ba chiar și fotografii cu datele acestora. Schema a fost una simplă.

 

Astfel, patru bărbați din Alba au rămas fără bani în conturi, după ce au cumpărat de la doi indivizi din Timiș înregistrări video și fotografii cu conținut pentru adulți. Aceștia i-au convins pe cumpărători să le dea datele bancare complete și chiar fotografii cu datele cardurilor bancare.

După ce au realizat că au fost victima unei înșelătorii, păgubașii au apelat la Poliție, iar aceștia au reușit să-i prindă pe autori. Este vorba despre doi bărbați de 26 și 36 de ani, ambii din județul Timiș. Aceștia sunt acum acuzați de efectuarea de operațiuni financiare, în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic.

„În perioada iulie – septembrie 2020, după ce ar fi publicat anunțuri matrimoniale pe un site, suspecții au discutat, pe siteuri de socializare, cu patru bărbați din județul Alba, pe care i-ar fi determinat sa le transmită datele cardurilor bancare sau chiar fotografii cu aceste date”, transmit oamenii legii, prin intermediul unui comunicat.

Nu este sigurul tertip folosit de escroci pentru a-i păcăli pe creduli.

Infractorii promit facilitare obținerii unui loc de muncă în supermarketurile care ar căuta angajați. Aranjarea unui loc stabil de muncă se face, însă, în schimbul unor sume de bani.

Un bărbat care a înșelat mai multe persoane, după ce le-a cerut bani în schimbul promisiunii unui loc de muncă la supermarket. Acesta a profitat de disperarea celor rămași pe drumuri în urma crizei economice provocate de pandemie.

El își racola țintele de pe site-urile de anunțuri, de unde selecta persoanele care căutau de muncă. Apoi, bărbatul suna și se recomanda ca fiind un reprezentant cu funcție de conducere în cadrul unui important lanț de magazine din București.

După o scurtă discuție, în urma căreia le comunica victimelor că sunt „ca și angajate”, le anunța că, pentru medicina muncii, este nevoie de un set complex de analize, mai ales în contextul actual, în care epidemia de coronavirus implică obligații suplimentare din partea societăților comerciale, mai ales a celor care au legătură cu alimentația publică.

Escrocul a perceput și primit mai multe sume de bani. El a fost însă prins de oamenii legii.

 

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: