Polițiștii băcăuani au deschis un dosar penal pentru furt calificat pe numele femeilor care au furat alimente de la cantină. Una dintre ele a fost prinsă cu ulei, făină, mălai și bulion în geantă.

Cele două erau angajate la cantina Colegiului „Mihai Eminescu” din Bacău, iar furtul a fost descoperit de portarul liceului.

„La ieșirea din tură, portarul le-a verificat sacoșele. A verficat sacoșa unei persoane, pentru că cealaltă persoană nu a stat să fie verificată. Sunt două persoane care sunt cercetate”, a spus Constantina Hulea, directoarea Colegiului „Mihai Eminescu” din Bacău.

Acesta a afirmat că ambele femei lucrează de mai mulți ani la cantina școlii.

„Nu ar fi fost nicio problemă dacă ar fi luat mâncare rămasă, adică resturi. Ce a fost urât, a fost că avea o sticlă de ulei, un kilogram de făină, un kilogram de mălai și o cutie de bulion, intacte. Plecaseră de la magazie pentru a fi puse în oala de mâncare a copiilor și, în loc să ajungă în oală, au fost sustrase de ele, au fost însușite de ele”, a spus Constantina Hulea, scrie cancan.ro.

Gențile celor două femei i-au atras, se pare, atenția portarului care a sesizat situația conducerii liceului și a fost anunțată și poliția.

„Până acum nu am avut niciun semn că s-ar mai fi întâmplat (…) Nu au mai fost semnalate astfel de situații. În fișa postului portarului există acest lucru, să le verifice. Acum el a fost deranjat, probabil, de volumul sacoșei și de faptul că ele nu au stat să prezinte singure sacoșele”, a mai spus directoarea colegiului.

„Față de cele două femei s-a întocmit dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de furt calificat”, a declarat, Gabi Ciobanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.