Pofta de fast-food e controlată de creier și poate fi ținută în frâu!

Pofta de fast-food e controlată de creier și poate fi ținută în frâu!

Dacă nu puteți rezista unui hamburger sau cartofilor prăjiți, dați vina pe propriul creier! Cei care nu se pot controla când au în apropiere junk-food au o problemă la nivelul zonei din creier implicată în autocontrol, susțin cercetătorii canadieni într-un nou studiu.

 Cortexul dorsolateral prefrontal ajută oamenii să își controleze comportamentul, potrivit cercetării amintite. Studii anterioare au arătat că o activitate susținută poate tăia pofta de mâncăruri nesănătoase. Noua cercetare arată că o activitate redusă are efectul opus și duce la o atitudine prea indulgentă când vine vorba de fast-food.

Oamenii de știință au folosit un dispozitiv magnetic pentru stimularea creierului și au redus activitatea în cortexul dorsolateral. Studiul, publicat în „Psychosomatic Medicine: Journal of Biobehavioral Medicine”, a arătat că o activitate scăzută cauzează o dorință mai mare pentru alimente cu foarte multe calorii, ca și un consum mai mare de mâncare nesănătoasă.

Soluția pe care cercetătorii o propun este maximizarea sănătații creierului prin promovarea de obiceiuri sănătoase, care includ mișcare (mai ales aerobic), o cantitate cât mai mică de alcool și somn. „Pentru a ne îmbunătăți controlul când vine vorba de mâncare nesănătoasă, trebuie să ne structurăm meniul pentru a evita tentațiile”, sugerează dr. Peter Hall, de la Universitatea Waterloo din Ontario, Canada.

Ne puteți urmări și pe Google News