Evenimentul Zilei > Politica > PNL Sector 1, noi acuzații la adresa lui Clotilde Armand: A încălcat legea în mod repetat
PNL Sector 1, noi acuzații la adresa lui Clotilde Armand: A încălcat legea în mod repetat

PNL Sector 1, noi acuzații la adresa lui Clotilde Armand: A încălcat legea în mod repetat

Organizația PNL Sector 1 o acuză pe Clotilde Armand că a încălcat legea, după apariția auditului Curții de Conturi care analizează activitatea Primăriei Sector 1 de anul trecut. Liberalii spun că toate atacurile la adresa lor, lansate de Clotilde Armand, reprezintă „o tentativă de a-și masca ilegalitățile”. Mai mult, PNL Sector 1 susține că decizia Curții de Conturi arată că ei au avut dreptate, în disputele din Consiliul Local, iar nu primarul Clotilde Armand și echipa sa.

Consilierii locali PNL Sector 1 susțin că au sesizat în repetate rânduri instituțiile abilitate în legătură cu derapajele constante ale Primarului Sectorului 1. Ei spun că în această perioadă au început să sosească și răspunsurile care confirmă că primarul Clotilde Armand ar fi încălcat legea. Ultimul răspuns, spun ei, a fost transmis de Curtea de Conturi care a sesizat o serie de nereguli în activitatea Primăriei din anul 2021.

„Atacurile furibunde și nefondate pe care Clotilde Armand le emană la adresa noastră în această perioadă, atât în media, cât și pe contul său de Facebook, sunt doar o tentativă de a-și masca ilegalitățile”, se arată într-un comunicat transmis de PNL Sector 1.

În documentul transmis presei, membrii PNL o acuză pe Clotilde Armand că a încălcat legea în mod repetat. Liberalii arată, în comunicat și care sunt încălcările legii, constatate de Curtea de Conturi, în activitatea Primăriei Sector 1 din anul 2021.

Este vorba despre „efectuarea unor plăți duble pentru serviciile de salubritate, ca urmare a încheierii unui contract cu un alt prestator de salubritate, încălcându-se astfel prevederile art. 24, alin.4 din Legea nr. 101/2006 a serviciului de salubritate a localităților și art. 5 alin.1 din O.G. 119/1999 privind controlul intern și controlul financiar preventive”.

sursa: arhivă EVZ

Neregulile sesizate de Curtea de Conturi

O altă încălcare a legii, conform comunicatului este „încheierea unor contracte cu privire la activitatea de sortare a deșeurilor colectate de operatorul de salubritate fără acordul Consiliului Local al Sectorului 1, cu încălcarea prevederilor art. 24, alin 4 din Legea nr. 101/2006 a serviciului de salubritate a localităților”.

Liberalii mai atrag atenția, în comunicat că au fost încălcate prevederile din O.G. nr. 119/1999 privind controlul intern și controlul financiar preventiv în derularea contractului de gestiune a serviciului de salubritate. Acest lucru a generat cheltuieli suplimentare pentru bugetul Sectorului 1. O altă neregulă sesizată de Curtea de Conturi vizează încheierea cu cabinete de avocatură a unor contracte de consultanță/asistență și/sau de reprezentare în litigii rezultate din derularea unor raporturi contractuale ale Sectorului 1 cu operatul de salubritate, fără a respecta prevederile Legii nr. 98/2016 privind achizițiile publice.

De asemenea, se face referire și la achiziția serviciilor de pază pentru unități de învățământ, unități sanitare și piețe agroalimentare în valoare de 12.290.595 lei, fără a fi demonstrată urgența și cu încălcarea principiilor nediscriminării și a tratamentului egal, împotriva prevederilor Legii nr. 98/2016 privind achizițiile publice.

„Consilierii locali ai PNL Sector 1 au respectat totdeauna legea și interesul cetățenilor. Decizia Curții de Conturi este o vindicare după un an și jumătate de calomnii la adresa noastră. Noi am avut dreptate. Armand nu”, concluzionează membrii PNL Sector 1 în comunicatul transmis.