Evenimentul Zilei > EVZ Special > PNL se prăbuşeşte în sondaje! Rareş Bogdan știe motivele: „Vom fi afectați”
PNL se prăbuşeşte în sondaje! Rareş Bogdan știe motivele: „Vom fi afectați”

PNL se prăbuşeşte în sondaje! Rareş Bogdan știe motivele: „Vom fi afectați”

PNL se prăbuşeşte în sondaje!  Rareș Bogdan a declarat că scăderea PNL în sondaje de la 36% la 26%, într-un an, este legată de un set de măsuri nepopulare. 
PNL se prăbuşeşte în sondaje!  Rareș Bogdan a declarat că partidul său plătește costurile unei pandemii complicate. Costurile complicate, cu măsuri care n-au fost populare.
Aşadar, PNL s-a prăbușit într-un an de la 38% la 26%.  Cel puţin asta arată un sondaj CURS prezentat de Antena 3.

PNL se prăbuşeşte în sondaje! Cum explică Rareş Bogdan scăderea PNL de la 38% la 26%, într-un an

PNL, într-un an de pandemie, din ianuarie 2020 până în ianuarie 2021, scade de la 38% la 26%. Adică minus 12%. Câte un procent pe lună.

Rareş Bogdan a comentat la Punctul de întâlnire despre sondajul CURS. În opinia sa, Guvernul n-a dus lipsă de curaj şi de măsuri.
„Înseamnă pe de o parte costurile unei pandemii extrem de complicate, cu măsuri care nu au fost întotdeauna populare. Înseamnă, de asemenea, ceea ce am atras în urmă cu aproximativ 10-11 luni. Şi atunci s-au trezit unii să critice că de ce-mi permit să spun că comunicarea e deficitară”, a explicat Rareș Bogdan.
Şi continuă: „A fost un moment foarte dificil la sfârșitul lunii octombrie, când România părea că sare pragul de 10 mii. S-a luat măsura închiderii piețelor. S-au închis 46 de piețe, după care au rămas închise 28. Dar la nivel național, s-a păstrat imaginea că țăranul român stă în frig și au rămas deschise supermarketurile”.

Cum explică Rareş Bogdan scăderea PNL de la 38% la 26%

Cu privire la HoReCa, Rareş Bogdan a declarat că au fost afectaţi undeva la 400 de mii de oameni. Astea au fost doar câteva dintre măsuri, plus efeciența sau ineficiența unor ministri. Nu am vreun reproș la adresa lui Ludovic, nici la adresa lui Cîțu.

Eu am spus că după alegerile parlamentare pierdute, PNL să aibă o conducere colectivă. Trebuie să ne concentrăm pe guvernare. Alegerile interne sunt în toamnă. Dacă nu vom veni cu reformele necesare pentru România, vom fi afectați”, a mai sus europarlamentarul.

Întrebat dacă PNL a angajat 14 mii de oameni la stat în timpul pandemiei, Rareş Bogdan a răspuns:  „Haideți să vedem măsurile pe care Florin Cîțu le va anunța.

După ce vom vedea guvernul Cîțu evoluând, vom putea face comentarii. Deocamdată nu am motive să nu am încredere că lucrurile nu vor funcționa, a mai spus la Punctul de întâlnire prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan.