Evenimentul Zilei > Politica > PNL: Retrimiterea legii privind reducerea CAS la Parlament îl ajută pe Ponta să nu aplice măsura
PNL: Retrimiterea legii privind reducerea CAS la Parlament îl ajută pe Ponta să nu aplice măsura

PNL: Retrimiterea legii privind reducerea CAS la Parlament îl ajută pe Ponta să nu aplice măsura

Retrimiterea la Parlament a legii privind reducerea CAS îl ajută pe premierul Victor Ponta să nu aplice măsura de la 1 octombrie, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, într-o conferinţă de presă.

"Dacă această lege nu se va rediscuta extrem de repede, în cel mai scurt timp, în sesiunea extraordinară a Parlamentului, vorbesc de Senat şi de Camera Deputaţilor, care este Cameră decizională, credinţa noastră este că nu va mai fi aplicată deloc această lege câtă vreme PSD se află la guvernare. Pentru noi este încă o dovadă că Traian Băsescu şi Victor Ponta fac un joc electoral, este un joc din care singurii câştigători sunt cei doi, în timp ce oamenii cinstiţi, normali, fireşti din România pierd. Retrimiterea proiectului de către Traian Băsescu îl ajută în mod categoric pe Victor Ponta şi Guvernul său să nu aplice CAS de la 1 octombrie" a spus Gorghiu, conform Agerpres.

Potrivit acesteia, parlamentarii PNL şi PDL sunt disponibili pentru a vota legea. "Dacă PSD şi Victor Ponta vor avea capacitatea să înţeleagă că măsura, chiar dacă a fost propusă de PNL, este vitală pentru economia românească, suntem mai mult decât disponibili să mergem să votăm această lege în Parlamentul României alături de colegii din PDL", a mai afirmat purtătorul de cuvânt al PNL.

 

Preşedintele Traian Băsescu a semnat astăzi cererea de reexaminare a legii privind reducerea CAS. "Prin diminuarea cotelor plătite de angajatori, în funcţie de condiţiile de muncă, pentru contribuţia de asigurări sociale datorată sistemului public de pensii, deficitul curent va creşte cu impactul financiar negativ estimat în expunerea de motive a actului normativ, care variază între 4,860 de miliarde de de lei în 2015 şi 5,564 de miliarde de lei în 2018, ajungându-se la un deficit de peste 18 miliarde de lei la fondul de pensii, pentru anul 2015, dacă ţinem cont şi de indexările obligatorii conform legii", susţine preşedintele Băsescu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: