Totuși, PNL nu se grăbește și va aștepta începerea sesiunii de toamnă a Parlamentului pentru a face o nominalizare. „Dacă îşi dă dl Bogdan Olteanu demisia, funcţionează Consiliul de Administraţie (CA) al BNR, nu depinde numai de noi – PNL – ca să convocăm Parlamentul. Dacă conducerile celor două camere vor ajunge la o astfel de concluzie, noi vom răspunde pozitiv, dar fără nicio problemă poate funcţiona până la 1 septembrie şi cu un om în minus Consiliul de Administraţie al BNR”, a spus Vasile Blaga, copreședinte al PNL. El a insistat pe faptul că postul revine PNL, dar nu a vrut să avanseze nici o propunere: „Ni se cuvine nominalizarea, există un algoritm parlamentar care a funcţionat întotdeauna, s-a respectat întotdeauna. Nu văd de ce nu s-ar respecta şi acum. Dar nu discutăm de nume acum, când va fi cazul”.

Soțul Alinei Gorghiu, posibil succesor?

Presa a relatat, în ultima vreme, că Lucian Isar, soțul Alinei Gorghiu, ar fi interesat de un post în CA al BNR și, din acest motiv, îl atacă pe Mugur Isărescu. Gorghiu a susținut că soțul ei este „victima absurdă” a unor scenarii „colaterale”.

Oficial, potrivit legii 312/2004 privind Statutul BNR, membrii Consiliului de administraţie al BNR „sunt numiţi de Parlament, la propunerea comisiilor permanente de specialitate ale celor două Camere ale Parlamentului”. „Să înţeleg că am aranjat eu denunţul cu un om aflat în puşcărie?! Eu pe Sorin Ovidiu Vîntu nici nu-l cunosc! Scenariul acesta este o aberaţie”, a spus Gorghiu.

Potrivit unor oficiali din BNR, după ce Olteanu va demisiona de la conducerea acestei instituții, atribuțiile sale vor fi preluate, temporar, de către consiliul de administrație și de către Mugur Isărescu personal. Reamintim că Bogdan Olteanu a fost plasat în arest la domiciliu, fiind acuzat că, în 2008, ar fi primit mită de la Vîntu, în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării.