„Nu mai încercați să scăpați, doamnă ministru, pentru că este imposibil. Nici minciunile spuse cu convingere nu vă mai ajută! Fluturașul de salariu este dovada! Românii au salarii mai mici sau, mai mult decât atât, trebuie să aducă bani de acasă la sfârșitul unei luni de muncă. Luni de zile ați mințit că salariile nu vor scădea, ci vor crește, iar de aici înainte nimeni nu mai are încredere în dumneavoastră și în Guvernul din care faceți parte! Ați fost demascată de propria incompetență și ați continuat cu sfidarea populației!”, se arată în textul moțiunii simple înițiate de PNL.

Liberalii cer votul colegilor din Parlament cu gândul la traiul „oamenilor de rând” și nu „la propriul buzunar”, în contextul în care salariile parlamentarilor și ale miniștrilor  au crescut.

„Sunt și salarii care au crescut! Cele ale parlamentarilor și ale miniștrilor! Explicați, doamnă ministru, cum v-a scăzut salariul, pentru că așa ați afirmat, în condițiile în care luați cu 1.000 de lei mai mult?

Avem speranța, stimați colegi, că nu veți vota astăzi gândindu-vă la propriul buzunar, ci la cetățenii din circumscripția electorală din care proveniți dumneavoastră. Trebuie să votați luând în calcul efectele mandatului doamnei Olguța Vasilescu asupra oamenilor de rând!”, conform sursei precizate.

„Demisia în alb” este cerută vehement de liberali cu prilejiul moțiunii simple, care să fie trimisă la Guvern în urma „haosului total în sistemul public și privat”

„Doamnă ministru,  o să vină și rândul dumneavoastră să vă spuneți punctul de vedere la tribuna Parlamentului. Un sfat: renunțați să enumerați cifre și procente fără noimă, dând impresia unui ministru eficient. Explicați-le celor peste două milioane de români, care au primit mai puțini bani pe luna ianuarie, cum se face că inițiativele dumneavoastră au efecte bune pe hârtie, dar nu se simt în buzunarul lor.

În țări din Uniunea Europeană, miniștrii au demisionat pentru mai puțin, nu au fost dovediți mincinoși de milioane de oameni, așa cum este cazul dumneavoastră. Iată câteva motive pentru care demisia în alb, pe care ați afirmat că ați semnat-o și ați depus-o la partid, să o trimiteți la Guvern”, conform liberalilor.

Prin urmare, Partidul Național Liberal consideră că este necesară „modificarea legislației, începând cu abrogarea Ordonanței de Guvern nr. 4/2017 și a grilelor din Legea nr. 153/2017, în detrimentul dorințelor de partid și în favoarea românilor.” și cer parlamentarilor să îi dea „o bilă neagră ministrului muncii, Lia Olguța Vasilescu, și o să aveți o bilă albă în fața cetățenilor! VOTAȚI MOȚIUNEA!”