“Premierul trebuie sa fie membru de partid, nu poate să fie independent”, a spus Gorghiu, întrebată din nou de posibilitatea ca Cioloş să fie premier, chiar dacă nu se înscrie în PNL. Pe de altă parte, ea a exclus varianta ca premierul PNL să fie Cătălin Predoiu,pentru că eşecul de la Bucureşti nu îl mai califică pentru această poziţie. Și Adriana Săftoiu a vorbit despre intrarea tehnicraților în politică.„Cred că Cioloş face bine ca în momentul de faţă să îşi respecte mandatul, dar trebuie să o spunem cinstit, da, e o persoană care poate avea un rol foarte bun intrând în politică, la fel ca domnii Ghinea, Borc, Vlad Voiculescu, Dragoș Pîslaru”, a mai spus ea.

Gorghiu se vrea șefa PNL

Nu îşi doreşte să fie premier, dar este posibil să candideze din nou la preşedinţia partidului, a punctat tot ieri Gorghiu. La vârful partidului au fost discuţii privind preşedinţia unică a formaţiunii, fiind vehiculată posibilitatea ca Gorghiu să fie preşedinte, iar Vasile Blaga preşedinte executiv, însă scenariul nu a fost bine primit de vechiul PDL. La sfârșitul anului trecut, surse din partid declarau pentru EVZ că la o consultare restrânsă la Cotroceni, Gorghiu i-a transmis șefului statului că nu poate reforma partidul și că ar prefera să plece de la conducerea formațiunii.

Ieri, Gorghiu a repetat faptul că PNL nu va face nicio alianţă pre-electorală, însă nu exclude colaborarea cu ALDE în Parlament, partenerul PSD în acest moment.

„Nu exclud o majoritate cu ALDE, indiferent ce spune Tăriceanu acum”, a spus ea. În privinţa USB, ea şi-a exprimat speranţa că noul partid nu îşi va crea o infrastructură la nivel naţional. „Excludem o astfel de alianţă. Aşteptăm reformarea cu adevărat a acestora. Apoi, mai vorbim“ i-a transmis Nicuşor Dan.