Evenimentul Zilei > Politica > PNL încă speră că va da premierul după alegeri
PNL încă speră că va da premierul după alegeri

PNL încă speră că va da premierul după alegeri

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a lăsat să se înţeleagă, într-un interviu pentru dcnews.ro, că Dacian Cioloş poate fi o opţiune de premier doar dacă acesta se va înscrie în PNL.

 “Premierul trebuie sa fie membru de partid, nu poate să fie independent”, a spus Gorghiu, întrebată din nou de posibilitatea ca Cioloş să fie premier, chiar dacă nu se înscrie în PNL. Pe de altă parte, ea a exclus varianta ca premierul PNL să fie Cătălin Predoiu,pentru că eşecul de la Bucureşti nu îl mai califică pentru această poziţie. Și Adriana Săftoiu a vorbit despre intrarea tehnicraților în politică.„Cred că Cioloş face bine ca în momentul de faţă să îşi respecte mandatul, dar trebuie să o spunem cinstit, da, e o persoană care poate avea un rol foarte bun intrând în politică, la fel ca domnii Ghinea, Borc, Vlad Voiculescu, Dragoș Pîslaru”, a mai spus ea.

Gorghiu se vrea șefa PNL

Nu îşi doreşte să fie premier, dar este posibil să candideze din nou la preşedinţia partidului, a punctat tot ieri Gorghiu. La vârful partidului au fost discuţii privind preşedinţia unică a formaţiunii, fiind vehiculată posibilitatea ca Gorghiu să fie preşedinte, iar Vasile Blaga preşedinte executiv, însă scenariul nu a fost bine primit de vechiul PDL. La sfârșitul anului trecut, surse din partid declarau pentru EVZ că la o consultare restrânsă la Cotroceni, Gorghiu i-a transmis șefului statului că nu poate reforma partidul și că ar prefera să plece de la conducerea formațiunii.

Ieri, Gorghiu a repetat faptul că PNL nu va face nicio alianţă pre-electorală, însă nu exclude colaborarea cu ALDE în Parlament, partenerul PSD în acest moment.

„Nu exclud o majoritate cu ALDE, indiferent ce spune Tăriceanu acum”, a spus ea. În privinţa USB, ea şi-a exprimat speranţa că noul partid nu îşi va crea o infrastructură la nivel naţional. „Excludem o astfel de alianţă. Aşteptăm reformarea cu adevărat a acestora. Apoi, mai vorbim“ i-a transmis Nicuşor Dan.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: