Întrebat de jurnaliști dacă există o legătură între aceste şedinţe şi data de 5 martie când Ludovic Orban va primi o pronunţare în dosarul său, președintele PNL a răspuns: „Fără să vrei va exista o legătură, dar nu din acest motiv am convocat întrunirea Biroului Naţional şi Consiliului Naţional. În conformitate cu Statutul PNL, Consiliul Naţional se convoacă o dată la şase luni şi s-a împlinit termenul, iar BPN se întâlneşte cu o periodicitate lunară", a declarat Orban, la Palatul Parlamentului, după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

În legătură cu verdictul instanţei în dosarul său, Orban s-a arătat a fi „extrem de optimist”.

„Modul în care a decurs cercetarea judecătorească făcută de completul de apel al ÎCCJ mă face să fiu extrem de optimist şi să cred că nu a apărut nimic în plus faţă de ceea ce a apărut în cursul cercetărilor judecătoreşti la instanţa de fond. Dimpotrivă, au apărut elemente care sunt în favoarea mea, ceea ce mă face să cred şi să fiu convins că nu există temei pentru a se modifica decizia instanţei de fond, de achitare. (…) Eu sunt optimist, încrezător", a spus preşedintele PNL.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) va pronunţa pe 5 martie sentinţa definitivă în dosarul în care preşedintele PNL, Ludovic Orban, a fost judecat pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite.