PNL boicotează proiectul PSD „România 2040” și „Comitetul lui Dragnea”. „Un mod de gândire bolnav, infestat de nostalgiile comuniste ale...”

PNL boicotează proiectul PSD „România 2040” și „Comitetul lui Dragnea”. „Un mod de gândire bolnav, infestat de nostalgiile comuniste ale...”

PNL a cerut duminică guvernului să renunţe la proiectul de lege privind elaborarea şi actualizarea Strategiei Naţionale pe termen lung “România 2040”. Mai mult, liberalii susţin că acest proiect trădează “un mod de gândire bolnav, infestat de nostalgiile comuniste”.

”Acest proiect de lege trădează un mod de gândire bolnav, infestat de nostalgiile comuniste ale unor oameni care n-au reuşit nici până acum să asimileze în mod real valorile democraţiei. Practic, cetăţenii nu vor mai avea niciun cuvânt de spus, în alegeri, în privinţa direcţiei pe care o urmează România, întrucât tot ceea ce va stabili „Comitetul lui Dragnea” devine obligatoriu pentru orice guvernare va veni ulterior”, se arată într-un comunicat prezentat de mediafax.ro.

Liberalii mai susţin că cel care ar urma să conducă acest proiect este Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

“Partidul Naţional Liberal a luat act cu stupoare de intenţia Guvernului Dăncilă – Dragnea de a adopta un proiect de lege care îşi propune nici mai mult nici mai puţin decât să reglementeze cine stabileşte viitorul României în următorii 22 de ani”, se mai arată în comunicat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Prin urmare, PNL cere Guvernului să retragă acest proiect de lege: “Somăm Guvernul să renunţe la acest proiect de lege a cărui singură raţiune este aceea de a încerca să falsifice şi să deturneze în scop propagandistic o temă importantă pentru destinul României. Este revoltător ca un astfel de subiect să fie transformat într-un vehicul electoral pentru Liviu Dragnea. Înainte de a-şi propune să definească strategia acestei ţări până în 2040, actuala guvernare trebuia să facă dovada, prin fapte, că este în stare să rezolve problemele curente, urgente, cu care se confruntă România. Însă, a demonstrat contrariul”.

Proiectul de lege a fost publicat pe pagina Secretariatului General al Guvernului. “Prin prezenta lege se instituie obligaţia elaborării şi actualizării Strategiei de dezvoltare economică şi socială a României pe termen lung, denumită în continuare Strategia “România 2040” precum şi cadrul institutional de realizare şi de asigurarea a consensului national”, se spune în proiectul de lege.

De asemenea, în dispoziţiile finale ale documentului postat pe site-ul Secretariatului General al Guvernului se arată că “odată cu intrarea în vigoare a prezentei legi, se instituie obligativitate includerii în programele de guvernare aprobabte în Parlament a principalelor obiective strategice prevăzute în Strategia Romţânia 2040”.