Cu aproape o oră înaintea ședinței, programată să înceapă la ora 11.00, a avut loc o întâlnire fulger a Biroului Executiv al PNL, scopul declarat fiind acela de a lua decizii legate de poziția adoptată de cei opt consilieri ai săi generali în ședința extraordinară care avea să stabilească soarta lui Bădulescu. Hotărârea liberalilor de a nu participa nici la votul pentru demiterea lui Aurelian Bădulescu, nici la cel pentru desemnarea unui nou viceprimar, a fost decisivă, ducând, în final, la rămânerea în funcție a lui Bădulescu.

„Astăzi e ziua mea. Mâine, a voastră!”

Doar 39 dintre cei 55 de consilieri generali și-au manifestat opțiunea de vot, 28 dintre ei solicitând demiterea lui Aurelian Bădulescu, iar 9 pentru rămânerea lui în funcție. Cu alte două voturi anulate și cele 16 absențe de la vot înregistrate, nu a fost întrunită majoritatea de 37 de voturi (două treimi din numărul consilierilor generali), câte erau necesare pentru ca Bădulescu să își încheie mandatul la Primăria Capitalei. Întors pe cai mari, la dreapta lui Firea, în fruntea Primăriei Generale, Bădulescu nu a scăpat prilejul să jubileze: „Astăzi e ziua mea, mâine e a voastră!”, a tunat el, lăsând să se înțeleagă faptul că nu va trece prea ușor peste intenția unei părți a consilierilor generali de a-l demite. Aurelian Bădulescu este susținut de Gabriela Firea care a declarat, răspicat, acest lucru încă din debutul ședinței extraordinare de miercuri. „Cu excepţia câtorva derapaje de limbaj, am fost mulţumită de activitatea domnului viceprimar Aurelian Bădulescu (…) în afara câtorva momente pe care i le-am sesizat şi i-am explicat că nu este, să spunem, un mod normal de a se adresa şi nu am fost niciodată persoana care să încurajez anumite conflicte în Consiliul General sau anumite cuvinte care, să spunem, nu sunt atât de potrivite”, a spus Firea imediat după începerea ședinței.

 

Îl dă în judecată pe Gabriel Mutu

Atât înainte de exprimarea votului de către consilierii generali, cât și după ce rezultatul din urnă i-a fost favorabil, Aurelian Bădulescu nu a pierdut prilejul de a puncta în „războiul” pe care îl are cu Gabriel Mutu, edilul Sectorului 6: „Vă aduc la cunoştinţă faptul că în cursul zilei de ieri am înţeles să formulez plângere penală împotriva numitului Gabriel Mutu pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute de dispoziţiile articolului 207 din Codul Penal, respectiv pentru infracţiunile de şantaj şi ameninţare”, a „tunat și fulgerat” Bădulescu, precizând că „PSD Bucureşti este condusă de un om care nu este interesat de unitatea partidului”.