Evenimentul Zilei > Politica > PNL a găsit cârtiţele PSD! Implantate la cel mai înalt nivel. Nume celebre, atenţie
PNL a găsit cârtiţele PSD! Implantate la cel mai înalt nivel. Nume celebre, atenţie

PNL a găsit cârtiţele PSD! Implantate la cel mai înalt nivel. Nume celebre, atenţie

Unul dintre cei mai cunoscuţi şi vocali lideri ai Partidului Naţional Liberal (PNL), Florin Roman, a lansat acuzaţii extrem de dure în direcţia celei care ocupă funcţia de Avocatul al Poporului, Renate Weber.

De asemenea, liderul deputaţilor liberali nu l-a menajat nici pe cel care ocupă funcţia de preşedinte al Curţii Constituţionale a României, Valer Dorneanu.

Florin Roman şi-a lansat atacul marţi, în plenul Camerei Deputaţilor. Liberalul a promis că imediat ce PNL va avea majoritate în Parlament o va demite pe Renate Weber.

La această măsură s-a ajuns pentru că atât Roman, cât şi alţi lideri de prim-plan ai formaţiunii consideră că Weber nu face altceva decât să servească interesele PSD.

Weber este avocatul PSD

În opinia lui Roman, misiunea lui Weber este clară: sabotarea PNL în interesul şi spre beneficiul direct al PSD.

„Ne-am obişnuit ca în ultima vreme majoritatea PSD să vină cu tot soiul de propuneri care de care mai populiste, fără să susţină şi sursa de finanţare.

Din păcate, axa răului formată din PSD şi Curtea Constituţională a lui Valer Dorneanu şi Renate Weber continuă să facă rău României.

Noi sperăm că nu pentru mult timp. Sper că în două luni românii vor face ceea ce trebuie şi vor da un vot împotriva acestei axe a răului.

Le promitem românilor că imediat ce vom avea majoritate o vom demite şi pe Renate Weber, care nu este Avocatul Poporului, ci este avocatul PSD.

Vă promitem că va trebui să începem şi o reformă profundă constituţională, astfel încât Curtea Constituţională să fie a României şi nu a domnului Dorneanu”, a spus Roman.

Şi Rareş Bogdan a criticat-o pe Weber

Declaraţiile lui Roman au venit în contextul
dezbaterii proiectului de lege privind acordarea unui stimulent cadrelor didactice, în cuantum de 2.000 de lei lunar, pe durata stării de alertă şi a stării de urgenţă.

La rândul său, şi europarlamentarul Rareș Bogdan a atacat-o pe Renate Weber la 17 septembrie 2020.

„Această nenorocită ordinară, agent de influență împotriva Statului Român, numită de Dragnea și Tăriceanu ca Avocat al Poporului, mizerabila care a BLOCAT aplicarea Legii prin care am tăiat pe 28 ianuarie PENSIILE SPECIALE, prin sesizarea făcută la o CCR în care 8 din 9 judecători sunt beneficiari de pensii speciale, continuă ticăloșiile!”, a scris prim-vicepreşedintele PNL pe Facebook.

Afară cu Weber!

De asemenea, în cadrul aceluiaşi mesaj, europarlamentarul a mai solicitat eliminarea acesteia de la conducerea instituției pe care o conduce.

Anterior, Rareș Bogdan menţionase că Weber are o legătură directă cu Tăriceanu, cel care a și propus-o în funcția de Avocat al Poporului.

Altfel, premierul Ludovic Orban are marţi, la ora 16:00, o întâlnire de lucru cu ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, şi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Cei amintiţi se vor întâlni la Palatul Victoria, conform unui comunicat al Biroului de presă al Guvernului.

explicaţie foto: Ion Iliescu şi Valer Dorneanu

sursa: Agerpres