"Acum sincer, crapă ficatu'-n mine că PNL e pus în situația să fie umilit, sa ne dea cu flit vedeta politicii românești, care a murit speranta intre timp, un personaj submediocru, cercetat pentru delapidare, spălare de bani și conflict de interese! Unde-i demnitatea de alta data a marelui partid istoric?", a scris senatorul PNL Daniel Zamfir pe Facebook.

"Eu nu știu cât de lung e termenul la care s-o fi gândit Dna Turcan, cert e că în scurtul sau interimat la conducerea PNL, Slava Domnului, nu se va întâmpla. Dar mă întreb și eu, o fi bine sa discutam acum cu un partid, sau cel puțin cu o conducere a unui partid cercetata penal pentru delapidare, spălare de bani și conflict de interese? Nu mai vorbesc că președintele lor e foarte tulburat acum.. Avem unități de măsură diferite în raport cu "penalii"? Ai lor sunt buni,iar ai noștri rai?", a mai scris Zamfir.

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat joi că pe termen lung USR poate să vină "natural" alături de PNL, fie într-o alianţă, fie printr-o fuziune

"Eu nu privesc USR ca pe un adversar politic, ci mai degrabă ca pe un competitor pe un anumit segment de electorat, un segment care a fost destul de dezamăgit de sistemul politic de până acum. Cred însă că dacă PNL va deveni acel vector politic din scena politică credibil, cu idei susţinute de dreapta, USR poate să vină natural alături de PNL fie într-o alianţă, fie dacă nu, la un moment dat, printr-o fuziune. Asta este soluţia pe termen lung, pentru că PNL are organizaţii judeţene, are nuclee dure cu oameni foarte corecţi şi foarte buni şi implicaţi şi cu deschidere pentru a le da oamenilor soluţii", a spus Turcan la Adevărul Live.