PMP şi UNPR fuzionează

Congresele PMP şi UNPR votează la Parlament fuziunea prin comasare a celor două partide. Noul partid se va numi Partidul Mişcarea Populară, însemnul electoral se menţine cel al PMP şi imnul este al PMP. Partidul va fi condus de preşedinte-unic, în persoana lui Traian Băsescu. Liderul UNPR, Valeriu Steriu, va deveni preşedinte-executiv în noul PMP, alături de Eugen Tomac. UNPR va mai avea doi prim-vicepreşedinţi în PMP.


 

CCR tranşează pensiile speciale

Curtea Constituţională discută sesizarea Guvernului referitoare la legea privind pensiile speciale ale aleşilor locali. În sesizare, Executivul a apreciat că prevederile actului normativ instituie un regim legal de excepţie, în favoarea unei categorii restrânse de cetăţeni, dar şi că urmează să se aplice şi celor care au avut calitatea de primar, viceprimar, preşedinte sau vicepreşedinte de consiliul judeţean anterior intrării în vigoare a acestei legi, fără vreo limită în timp. Guvernul atrage atenţia că, dincolo de aspectul în sine al retroactivităţii aplicării legii, perioada temporală extinsă este fără precedent în legislaţia din România. 


 

Şedinţă de Guvern

Executivul se va reuni, de la ora 10.00, în şedinţa săptămânală de Guvern. Întâlnirea vine după după turneul asiatic al premierului Dacian Cioloş, în Vietnam şi Mongolia, unde s-au semnat acorduri de colaborare în mai multe domenii.