Evenimentul Zilei > Politica > PMP Constanţa, cel mai bun scor din ţară al partidului la alegerile europarlamentare
PMP Constanţa, cel mai bun scor din ţară al partidului la alegerile europarlamentare

PMP Constanţa, cel mai bun scor din ţară al partidului la alegerile europarlamentare

Organizaţia Judeţeană a PMP Constanţa, cu rezultatul de 11,18 %, se află în fruntea judeţelor din ţară, ca scor electoral obţinut de partid. La nivelul judeţului Constanţa, PMP se situează pe locul al treilea, după Alianţa PSD-UNPR-PC şi PNL însă la nivel de municipiu este pe locul al doilea.

Conducerea organizaţiei judeţene a PMP, mulţumită de rezultat, susţine că o asemenea performanţă, într-un timp atât de scurt, nu a mai fost înregistrată la Constanţa. „Sunt convins că poziția noastră fermă împotriva grupării Mazăre-Constantinescu a contat foarte mult în acest scor. Lumea a considerat că suntem, într-adevăr, adevărata dreaptă, echipa care se opune grupări Mazăre – Constantinescu” a declarat preşedintele PMP Constanţa, Claudiu Palaz, într-o conferinţa de presă. Conducerea partidului crede că rezultatul votului „se datorează preşedintelui Traian Băsescu pe care constănţenii nu îl uită şi cred în proiectul lui”, dar şi Elenei Udrea, „pentru investiţiile făcute în Constanţa pe vremea când era ministru”. 

PSD Constanţa a obţinut sub scorul naţional al partidului”

Alegerile europarlamentare ar fi demonstrat că partidul grupării Mazăre-Constantinescu este în declin. „La nivel judeţului Constanţa, PSD este dezastru, a obţinut sub scorul naţional al partidului, PSD Constanţa este total demobilizat”. În urma negocierilor purtate de conducerea PMP Constanţa în timpul campaniei electorale, mulţi primari din judeţul Constanţa şi-ar fi exprimat dorinţa de schimbare. Localităţi precum Ciobanu, Hârşova, Eforie, Lumina, deşi conduse de primari PSD sau PDL au obţinut pentru PMP rezultate peste PSD, recordul fiind la Ciobanu unde partidul a câştigat detaşat cu 40%. 

„Vom face alianţe pentru a învingea gruparea Mazăre-Constantinescu” 

PMP Constanţa se pregăteşte să facă opoziţie şi „ne vom  bate până când această grupare Mazăre-Constantinescu va fi înlăturată din toate structurile administraţiei locale şi judeţene”. Claudiu Palaz face referire la dosarele de corupţie în care sunt judecaţi şefii adminstraţiei locale constănţene. „Suntem pregătiţi pentru următoarele alegeri parţiale de la Constanţa, la municipiu şi la judeţ, cât mai curând posibil”. Ţintele PMP sunt primăria şi Consiliul Judeţean Constanţa. „Depinde şi de următoarele alianţe care se vor face, suntem deschişi şi, aşa cum se va stabili la nivel central, noi vom fi disciplinaţi şi vom face aceste alianţe pentru ca stânga să piardă la Constanţa. De fapt nu avem stânga, avem o grupare” a încheiat Claudiu Palaz.