"Suntem singura ţară din lumea civilizată cu premier trimis în judecată pentru corupţie. Premierului unei ţări nu i se aplică prezumţia de nevinovăţie până la judecata 'de apoi'. El reprezintă un model pentru milioane de cetăţeni, reprezintă ţara în relaţiile cu alte ţări, ar trebui să fie un model de încredere şi respect ce se transmite apoi şi asupra României", se arată într-un comunicat de presă al PMP transmis, joi, AGERPRES.

PMP susţine că "socialiştii europeni l-au ostracizat pe Ponta şi nu îl mai invită la nicio reuniune importantă a lor", iar "conducătorii ţărilor civilizate nu mai doresc să aibă de-a face cu el".

"În aceste condiţii, să te cramponezi de funcţia de premier, stârnind iritarea şi scârba partenerilor noştri reprezintă un act de sabotare a interesului naţional. Atunci când premierul unei ţări devine 'persona non grata' în ţările civilizate, are o singură soluţie: să demisioneze imediat, pentru a nu aduce prejudicii uriaşe de imagine propriei ţări", se adaugă în comunicatul PMP.