Evenimentul Zilei > Politica > ADIO, BĂSESCU. PMP își prezintă STRATEGIA. Cine este femeia care ,L-A SCOS DIN JOC” pe fostul LIDER
ADIO, BĂSESCU. PMP își prezintă STRATEGIA. Cine este femeia care ,L-A SCOS DIN JOC” pe fostul LIDER

ADIO, BĂSESCU. PMP își prezintă STRATEGIA. Cine este femeia care ,L-A SCOS DIN JOC” pe fostul LIDER

Partidul Mişcarea Populară (PMP) va avea propriul candidat la alegerile prezidenţiale. În ceea ce privește lista candidaţilor pentru alegerile europarlamentare de anul viitor, acesta se anunță a fi una destul de „consistentă” şi va cuprinde şi candidaţi din Transilvania, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susținută la Baia Mare, secretarul general adjunct al partidului, Ioana Constantin.

„La alegerile prezidenţiale, PMP va merge cu propriul candidat. Vom avea propriul nostru candidat. Evident, cu timpul vom spune public cine este acest candidat, dar în acest moment nu vă putem spune numele. E totul legat de strategie”, a spus Ioana Constantin.

De asemenea, secretarul general adjunct al PMP a precizat că pe lista pentru alegerile europarlamentare vor fi şi candidaţi din Transilvania.

„Vom avea cu siguranţă candidaţi din toate regiunile ţării, evident că şi această regiune va fi reprezentantă consistent la nivelul listei naţionale, şi accentuez 'consistent' la nivelul listei naţionale. Evident, în continuare există discuţii în interiorul partidului pentru conturarea acestei liste”, a declarat Ioana Constantin.

Acesta a mai precizat că PMP, la nivelul structurilor sale, este pregătit pentru competiţiile electorale din anul 2019.

„Partidul este pregătit la nivelul structurilor sale pentru cele două teste electorale care vin în 2019. Primul este cel al alegerilor europarlamentare, fireşte, avem în acest moment o listă cu candidaţi pentru alegerile europarlamentare, dar, în cazul nostru, strategia nu este ca la colegii noştri din alte partide, unde toată lumea vrea să fugă la Bruxelles, să fugă de responsabilităţi şi toţi dinozaurii să intre pe listele acelea. Noi încercăm să găsim oameni competenţi, potriviţi pentru a merge la Bruxelles, la Parlamentul European. Mai cu seamă că de anul viitor avem şi o misiune grea acolo, avem şi alegeri europarlamentare, chiar din perioada aceea grea a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene”, a spus Ioana Constantin.

La rândul său, preşedintele PMP filiala Maramureş, Lucian Morar, a precizat că alegerile de anul viitor vor arăta şi gradul de simpatie din partea electoratului.

La conferinţa de presă au mai participat senatorul Covaciu Severica şi deputatul Adrian Todoran.