Evenimentul Zilei > Sport > Plouă cu milioane de euro la Cluj, după calificarea în primăvara europeană
Plouă cu milioane de euro la Cluj, după calificarea în primăvara europeană

Plouă cu milioane de euro la Cluj, după calificarea în primăvara europeană

CFR Cluj a reușit să acceadă în primăvara europeană, după ce, aseară, a învins Celtic Glasgow, scor 2-0, în Grupa E din Europa League. Pentru această performanță, trupa din Gruia va beneficia de o recompensă pe măsură.

UEFA le-a pregătit celor de la CFR Cluj un bonus în valoare de 500.000 de euro pentru depășirea fazei grupelor. Pentru participarea în grupe, clubul ardelean a mai obținut și suma de 2,9 milioane de euro.

CFR Cluj a terminat Grupa E cu 12 puncte, după patru victorii și două înfrângeri. Pentru fiecare meci câștigat, campioana României a încasat câte 570.000 de euro, iar, în total, după campania de toamnă a Europa League, gruparea din Gruia va beneficia de 5,67 milioane de euro.

Cei de la CFR au mai primit bani în acest sezon și din participarea în tururile preliminare ale Ligii Campionilor. 2,3 milioane de euro. Ardelenii au mai încasat 5 milioane de euro pentru prezența din play-off, 1 milion câștigat din marketing și 260 de mii de euro bonus pentru echipele campioane eliminate din Liga Campionilor. O sumă frumoasă a venit și de pe urma biletelor vândute și sponsorizări.

În total, CFR Cluj a luat pentru această toamnă europeană suma totală de 16,23 milioane de euro!